Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μυστικά για όμορφο, νεανικό βλέμμα..



 

Η βασική περιποίηση

Για τον καθαρισμό

Αν είμαστε μακιγιαρισμένες, χρησιμοποιούμε πάντα ένα ειδικό καθαριστικό για την περιοχή των ματιών και αφαιρούμε το μακιγιάζ με απαλές κινήσεις χωρίς τρίψιμο. Αν θέλουμε να έχουμε ένα καθαριστικό για το πρόσωπο και τα μάτια, μια πολύ καλή πρόταση είναι το νερό καθαρισμού.Για τις ατέλειες (μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, ρυτίδες)* Απλώνουμε στο πάνω και κάτω βλέφαρο μια κρέμα ή τζελ με αποσυμφορητικούς και λευκαντικούς παράγοντες ή μια κρέμα με θρεπτική, αντιρυτιδική δράση, ανάλογα με το ποιες είναι οι ανάγκες μας.* 

Με τον δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλο, ταμπονάρουμε με φορά από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική. Έτσι, διεγείρουμε τη μικροκυκλοφορία και απομακρύνουμε τα υγρά και τις τοξίνες που συσσωρεύονται στην περιοχή των ματιών.* Αν χρειάζεται, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πρωί και βράδυ, πριν κοιμηθούμε.* Μία με δύο φορές την εβδομάδα προσφέρουμε εντατική περιποίηση στην περιοχή των ματιών εφαρμόζοντας μια ειδική μάσκα ή patches (επιθέματα).Για την τόνωση της περιοχής

Μια αποτελεσματική μέθοδος για να μειώσουμε το βάθος των ρυτίδων και να προλάβουμε την εμφάνιση νέων είναι η γιόγκα προσώπου. Δυναμώνει τους μυς του προσώπου, αναζωογονεί τα κύτταρα, προσφέρει λάμψη και όχι μόνο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος κάνει ανώδυνο λίφτινγκ, γι’ αυτό την αποκαλούν «yotox» (από τις λέξεις yoga και botox). Αναφέρουμε ενδεικτικά μια ειδική άσκηση για το «πόδι της χήνας» που μπορείτε να κάνετε καθημερινά: Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας για 5΄΄.

Έπειτα, κοιτάξτε δεξιά και αριστερά πάλι για 5΄΄. Στη συνέχεια, ανοίξτε τα μάτια σας όσο το δυνατόν περισσότερο (προσέχοντας να μη συσπάται το μέτωπο) και εστιάστε σε ένα αντικείμενο μακριά σας. Κρατήστε το βλέμμα σας εκεί για 5-10΄΄. Χαλαρώστε και επαναλάβετε άλλες τέσσερις φορές. 

Make-up tips 

1 Το κονσίλερ, και μάλιστα αυτό που είναι ειδικό για τα μάτια, είναι το Νο1 προϊόν κάλυψης. Αν έχουμε έντονο πρόβλημα μαύρων κύκλων, το εφαρμόζουμε πριν από το μέικ-απ. Η απόχρωσή του πρέπει να είναι μπεζ, στον τόνο του δέρματος, ή ελάχιστα πιο ανοιχτή. Αποφεύγουμε την πολύ ανοιχτή απόχρωση κονσίλερ, γιατί κάνει το βλέμμα αφύσικο και μικραίνει τα μάτια.2 Aπλώνουμε το κονσίλερ με τον δείκτη κάνοντας απαλές, ταμποναριστές κινήσεις. Ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία του ματιού και προχωράμε προς την εξωτερική.3 Αν έχουμε ρυτίδες, επιλέγουμε λεπτόρρευστες συνθέσεις κονσίλερ για να μη συσσωρεύονται στις πτυχώσεις και αποφεύγουμε τις ιριδίζουσες σκιές, γιατί έτσι τονίζουμε τις λεπτές γραμμές. 4 Τέλος, δεν παραλείπουμε ποτέ τη μαύρη μάσκαρα, η οποία «ανοίγει» το βλέμμα και κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο αμυγδαλωτά.