Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καθημερινή περιποίηση ομορφιάς: Τα 4 βήματα που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση σας...



Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από συμβουλές που θα πολλαπλασιάσουν τα οφέλη της  και παράλληλα θα μας προσφέρουν συνολική ευεξία.

Κάνουμε μασάζ σε πρόσωπο και σώμα

Το πρωϊ: Αφού εφαρμόσουμε την κρέμα ματιών και προσώπου, κάνουμε ένα ολιγόλεπτο μασάζ με ένα face roller ή gua sha. Ετσι μειώνουμε το πρήξιμο στα μάτια και ενεργοποιούμε την οξυγόνωση των κυττάρων.

Το βράδυ: Μία με δυο φορές την εβδομάδα, μετά το βραδινό ντους, απλώνουμε το ενυδατικό προϊόν σώματος, είτε κρέμα είτε έλαιο, και κάνουμε μασάζ στο σώμα. Έτσι τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, απορροφώνται σε βάθος τα συστατικά και επιπλέον ξεκουράζει τους μύες. Επιπλέον το θαμπό, με τάση για ξεφλούδισμα δέρμα θα γίνει άμεσα πιο ελαστικό, λαμπερό και βελούδινο.

Προσαρμόζουμε την περιποίησή μας ανάλογα με τον καιρό

Για παράδειγμα, τον χειμώνα, εξαιτίας του κρύου και του κλιματισμού, το δέρμα αφυδατώνεται πιο εύκολα. Γι’ αυτό, επιλέγουμε ήπια καθαριστικά με αμινοξέα και ceramides καθώς και συνθέσεις με εντατική ενυδατική δράση που θωρακίζουν τον επιδερμικό φραγμό. Επιπλέον, κάθε πρωϊ και βράδυ μετά τον καθαρισμό δυναμώνουμε το δέρμα μας με ένα ιαματικό σπρέι νερού.

Πίνουμε άφθονο νερό και προσλαμβάνουμε άφθονα αντιοξειδωτικά μέσω της διατροφής

Το νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία στους ιστούς και τα κύτταρα για να διατηρείται σφριγηλό το δέρμα. Επιπλέον περιέχουν σημαντικά αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες Α και C, και πολυφαινόλες, που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση. Αν δεν προσλαμβάνουμε καθημερινά τις 4-6 απαραίτητες μερίδες φρούτων και λαχανικών, τότε μπορούμε να φτιάχνουμε κάθε πρωϊ ένα δυναμωτικό, βιταμινούχο smoothie. Είναι μια καλή εναλλακτική για πρωϊνό, που μπορούμε να παίρνουμε μαζί μας στο δρόμο για το γραφείο.

Ασκούμαστε ή έστω περπατάμε καθημερινά

Αν έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα που δε μας επιτρέπει να εκτελέσουμε ένα κανονικό session, τότε δοκιμάζουμε να κάνουμε μέσα στη μέρα 3-4  μίνι διαλείμματα των 10 λεπτών. Κατά τη διάρκειά τους μπορούμε να κάνουμε αερόβια άσκηση π.χ. περπάτημα, ποδήλατο. Ετσι εκτονώνουμε το άγχος, το οποίο συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση ή στα ξεσπάσματα της επιδερμίδας. Επίσης μέσω του ιδρώτα αποβάλλονται και οι τοξίνες οι οποίες ευθύνονται για τη θαμπή όψη.