Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Καφές και ομορφιά - 4 διαφορετικές χρήσεις για το αγαπημένο σας ρόφημα



Για πολλούς ο καφές είναι η πρώτη κίνηση της ημέρας. Για άλλους έχει δευτερεύουσα σημασία αλλά η αλήθεια για τον καφέ είναι κοινή για όλους: δεν μας ξυπνά μόνο μπορεί να κάνει θαύματα για την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Διαβάστε παρακάτω πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε τον καφέ στην περιποίησή σας και σκεφτείτε το πριν χύσετε αυτή την τελευταία γουλιά πριν το γραφείο, είναι γεμάτη ομορφιά.

1.       Κάντε απολέπιση

Οι κόκκοι του στιγμιαίου καφέ αλλά και τα υπολείμματα από το γαλλικό (ακόμα και το κατακάθι από τον ελληνικό) είναι ιδανικά για να απολεπίσουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας και να ενεργοποιήσουν τη μικροκυκλοφορία. Αντί λοιπόν να τα πετάξετε, περάστε τα με κυκλικές κινήσεις από όλο το πρόσωπο και το ντεκολτέ σας τρίβοντας πολύ απαλά για μια mini περιποίηση πριν τη δουλειά.

2.       Πολεμήστε την κυτταρίτιδα

Η καφεΐνη είναι από τα πιο ισχυρά σας όπλα ενάντια στην όψη φλοιού πορτοκαλιού αλλά όχι όταν πίνετε τον καφέ σας. Ο ίδιος ο καφές, όταν έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα του σώματος μπορεί να κάνει θαύματα. Ο ευκολότερος τρόπος για να γευτείτε τα αποτελέσματα είναι να αναμείξετε στιγμιαίο καφέ με βαζελίνη και μερικές σταγόνες λεμόνι (για συντηρητικό) και να κάνετε συχνά εντριβές στις περιοχές που έχουν πρόβλημα.

3.       Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας 

Η καφεΐνη επίσης ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία και στο δέρμα του κεφαλιού πράγμα που κάνει απίστευτο καλό στο θύλακα της τρίχας. Ένα φλιτζάνι όμως η ένα απλό ξέβγαλμα δεν αρκεί. Μι αφορά την εβδομάδα κάντε «μάσκα» με καφέ. Φτιάξτε το γαλλικό σας ως συνήθως (ή όποιο καφέ προτιμάτε) και χρησιμοποιήστε το κατακάθι σαν μάσκα στο δέρμα του κεφαλιού. Θα παρατηρήσετε πως με τον καιρό τα μαλλιά σας θα σπάνε λιγότερο και θα είναι πιο λαμπερά. Αν ωστόσο έχετε πολύ ανοιχτόχρωμα μαλλιά μην αφήσετε τη μάσκα για πολύ ώρα.

4.       Κομπρέσες για τα μάτια

Σχεδόν όλα τα προϊόντα ματιών για τις σακούλες περιέχουν καφεΐνη και όχι για άστοχο λόγο. Η καφεΐνη εξαλείφει τα πρηξίματα και ξυπνά το δέρμα συνεπώς, πριν γεμίσετε την κούπα σας βάλτε λίγο καφέ σε δύο βαμβάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Όταν παγώσουν βάλτε τα πάνω στα μάτια σας και πείτε αντίο στα πρηξίματα πρίν ακόμα τελειώσει το φλιτζάνι με τον καφέ σας.