Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η αθώα συνήθεια που μπορεί να βλάψει το πρόσωπό σας



Ποια μπορεί να πει όχι σε ένα άκρως χαλαρωτικό και αναζωογονητικό ντους, κάτω από το ζεστό τρεχούμενο νερό; Σίγουρα καμία και σίγουρα οι περισσότερες συνδυάζετε αυτήν σας τη συνήθεια και με το πλύσιμο του προσώπου σας.Λοιπόν, γνωρίζετε ότι αυτή η αθώα συνήθεια θα μπορούσε να βλάψει το πρόσωπό σας; Ας το παραδεχτούμε ότι είναι εξαιρετικά βολικό να πλένετε το πρόσωπό σας ενώ κάνετε ντους. Αλλά αποδεικνύεται ότι εκθέτετε το δέρμα σας σε ακατάλληλες θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την επιπλέον θερμότητα να προκαλεί ερεθισμό ή ακόμη και να βλάπτει το ευαίσθητο δέρμα σας.

Υπάρχει, επίσης, ακόμη ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη: τα βακτήρια του μπάνιου. Μερικοί πιστεύουν ότι το πλύσιμο του προσώπου σας στο ντους μπορεί να εκθέσει το δέρμα σας στα αερομεταφερόμενα βακτήρια στο μπάνιο σας.

 Το πρόβλημα, λοιπόν, έγκειται στο ζεστό νερό, την αφυδάτωση του δέρματος και τη διαστολή των ευαίσθητων αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα. Στην πραγματικότητα, το πλύσιμο του προσώπου σας στο ντους μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στον καθαρισμό του προσώπου, καθώς ο ατμός από το ντους μαλακώνει το περιεχόμενο των πόρων και μπορείτε να καθαρίσετε το δέρμα σας πιο αποτελεσματικά.

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση με το πλύσιμο του προσώπου σας στο ντους και την πρόκληση ακμής, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ροδόχρου ακμή. Το να περνάτε πολύ χρόνο στο ντους μπορεί να διαστέλλει τα δερματικά αιμοφόρα αγγεία και να επιδεινώνει τη ροδόχρου ακμή.

Το ζεστό νερό, εν κατακλείδι, δεν θα βλάψει το δέρμα σας και δεν θα προκαλέσει ακμή ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε, ωστόσο, ζεστό νερό και όχι βραστό, ενώ αυτό που πρέπει να κάνετε σε καθημερινή βάση είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας για ένα υγιές δέρμα. Ο καθαρισμός, μάλιστα, είναι αυτός που απομακρύνει τη βρωμιά, το μακιγιάζ και τη ρύπανση που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά. Ο πρωινός καθαρισμός είναι προαιρετικός –αν δεν έχετε λιπαρό δέρμα–, αλλά το βράδυ είναι απαραίτητος πάντα πριν πέσετε για ύπνο.