Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Hμιμόνιμο μακιγιάζ: Η ειδικότητα στην αισθητική που εξαπλώνεται συνεχώς



Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ή semi-permanent tattoo υπάγεται στον κλάδο της δερματοστιξίας.

Είναι ένας κλάδος νεοσύστατος σχετικά, αν και η εφαρμογή της δερματοστιξίας θέτει την απαρχή της σε μία πολυνησιακή τεχνική η οποία ανάγεται σε χιλιάδες χρόνια πριν.

Το τατουάζ υιοθετήθηκε έπειτα από διάφορους πολιτισμούς της Ασίας και της Αφρικής και τροποποιήθηκε ανάλογα.

Ακόμα και ο όρος τατουάζ προέρχεται από την λέξη «Tatau των ιθαγενών της Ταϊτής» και σημαίνει σημαδεύω.

Ο δυτικός πολιτισμός δεν υπήρξε φαν του τατουάζ ίσα-ίσα θα μπορούσαμε να πούμε ότι θεωρούνταν από πολλούς ταμπού. Δυστυχώς υπολείμματα των ταμπού αυτών υπάρχουν και σήμερα.

Η εφαρμογή της δερματοστιξίας εξαπλώνεται συνεχώς, κυριεύει πραγματικά τον πλανήτη και προσελκύει συνεχώς νέους υποψήφιους.

Παρά το γεγονός ότι τατουάζ εφαρμόζονται κυρίως το σώμα για καλλωπιστικούς και αισθητικούς λόγους, πλέον αξιοποιείται όλο και πιο έντονα σε διαφορετικούς κλάδους όπως η Ιατρική.

Πρόκειται για μία μέθοδο μόνιμα εξελισσόμενη η οποία ανταποκρίνεται σε νέες ανάγκες συνεχώς. Αξιοποιείται όλο και περισσότερο καθώς προκύπτουν νέα ευρήματα ως προς την χρήση της.

Πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω αναλύσεις για το ημιμόνιμο μακιγιάζ, οφείλουμε να ορίσουμε αυτή τη διαδικασία.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ λοιπόν είναι μία διαδικασία κατά την οποία εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα μελάνι η χρωστικές ουσίες με τη βοήθεια μίας βελόνας η μία ελπίδας.

Ανήκει στην κατηγορία του κοσμητικού και στόχος μας είναι να χρωματίσουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά ώστε να τονίσουμε. Το αποτέλεσμα δεν θέλουμε να είναι μόνιμο, ούτε σκληρό ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε κατά την πάροδο του χρόνου γιατί μπορεί να αλλάξουν τα γούστα μας να αλλάξει μόδα ο τρόπο ζωής μας και τα λοιπά.