Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

H θαυματουργή DIY σπιτική συνταγή για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα



Αγαπάμε το σώμα μας με τα ελαττώματά του. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως θα πρέπει να αδιαφορούμε για τη  διατροφή, την άσκηση, την περιποίηση ή την όψη του φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα) που μπορεί να έχουμε και κατά βάθος μπορεί να επηρεάζει και την αυτοπεποίθησή μας.

Αυτό το ΣΚ λοιπόν, τι θα έλεγες να κάνεις ένα πανεύκολο scrub κατά της κυτταρίτιδας με υλικά από την κουζίνα σου (χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ);

Θα χρειαστείς:

1/2 κούπα κόκκους καφέ

1/2 κούπα λάδι καρύδας

1/2 κούπα μέλι

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Σε ένα καθαρό μπολ ρίξε τα τρία υλικά μαζί και ανακάτεψε πολύ καλά έως ότου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη πάστα. Το scrub είναι έτοιμο. Άπλωσέ το στα επίμαχα σημεία με κυτταρίτιδα κάνοντας  απαλές κυκλικές κινήσεις και μασάζ. Στο τέλος ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Φρόντισε να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να δεις αποτελέσματα.

Extra tip: Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις παράλληλα μία σκληρή βούρτσα κάνοντας στην ουσία drybrushing, που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από την επιδερμίδα.