Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

H Νο1 τάση στα βαμμένα μαλλιά για το φετινό καλοκαίρι



Είναι μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές βαφής των τελευταίων χρόνων, που αποτελεί την Νο1 τάση κάθε καλοκαίρι. Δεν πρόκειται για μία καινούρια τεχνική, ωστόσο σύμφωνα με τα google trends φαίνεται ότι κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις μας. Μιλάμε για το μπαλαγιάζ που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται σαν να έχουν «ανοίξει» φυσικά, από τον ήλιο. Αν λοιπόν σκέφτεστε κι εσείς να κάνετε μία ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών σας πριν από τις διακοπές, κλείστε το ραντεβού σας στο κομμωτήριο και δοκιμάστε αυτό το λουκ.

Τι είναι το μπαλαγιάζ

Πρόκειται για μια τεχνική σύμφωνα με την οποία η βαφή περνιέται στην εξωτερική πλευρά των μαλλιών, χαρίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός εφαρμόζει τη βαφή με ένα πινέλο κάνοντας κάθετες κινήσεις στα σημεία που εκτίθενται τα μαλλιά στον ήλιο. Ωστόσο η βαφή δεν πρέπει να είναι πιο ανοιχτή από δύο τόνους προκειμένου να πετύχουμε το λουκ σαν αυτό που θα παίρναμε από τον ήλιο. Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του; Δεν απαιτεί συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, γιατί  καθώς γίνεται κυρίως στις άκρες δεν επηρεάζει τη ρίζα. Αρα αποτελεί την ιδανική λύση για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ποια η διαφορά του με τις ανταύγειες

Η τεχνική απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο απ’ ό,τι οι παραδοσιακές ανταύγειες. Επίσης δε χρειάζονται αλουμινόχαρτα.

Γιατί να κάνουμε μπαλαγιάζ στο κομμωτήριο

Σίγουρα, οι περισσότερες από εμάς έχουμε βάψει κάποια στιγμή στο σπίτι τα μαλλιά μας. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες τεχνικές πιο περίπλοκες, όπως οι ανταύγειες, το μπαλαγιάζ ή το ντεκαπάζ, που καλό είναι να μην τις επιχειρούμε στο σπίτι. Αφενός δεν έχουμε εικόνα σε όλο το κεφάλι, αφετέρου τα χέρια μας δεν φτάνουν σωστά τις πίσω τούφες. Επιπλέον, δεν είμαστε ειδικοί για να κρίνουμε πόσο αντέχει η τρίχα μας σε μία χημική διεργασία.