Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φυσικές μάσκες αναδόμησης για τα μαλλιά



Η σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγό, ελαιόλαδο και μέλι τονώνει τις τρίχες των μαλλιών μας, δίνοντάς τους παράλληλα φυσική λάμψη και απαλότητα.

Όλες μας, δυστυχώς, ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας με τα προϊόντα styling και ιδιαίτερα με τη θερμότητα του σεσουάρ.

Η σπιτική μάσκα μαλλιών όταν επαναλαμβάνεται συχνά στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθάει πολύ στην αναδόμηση της τρίχας, στη θρέψη της και στην προστασία της από τέτοιου είδους ενέργειες όπως η συχνή χρήση του σεσουάρ.

Για τη σπιτική μάσκα μαλλιών θα χρειαστούμε
1 κρόκο αυγού
1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού όπως τη μαρέγγα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέσα σε μπολ. Ή μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά μαζί απευθείας στο μπλέντερ.
Απλώνουμε τη σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγό σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.
Όταν η σπιτική μάσκα μαλλιών εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά, τα θρεπτικά συστατικά της απορροφώνται καλύτερα από την τρίχα!
Δένουμε με μια πιάστρα τα μαλλιά μας και αφήνουμε τη μάσκα μαλλιών για 30 λεπτά.
Στο τέλος πλένουμε τα μαλλιά με μαλακό σαμπουάν.
Χρήσιμες πληροφορίες
Ο κρόκος του αυγού προστατεύει από το σπάσιμο της τρίχας και βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών. Επίσης χαρίζει φυσική λάμψη στα μαλλιά.
Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα και την εμπλουτίζει με τα θρεπτικά συστατικά του.
Το μέλι "σφραγίζει" την υγρασία της τρίχας, ώστε τα μαλλιά να παραμένουν ενυδατωμένα.
Tip: ''Αφού περάσουν τα 30 λεπτά και πριν πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν, ξεπλύνετε τη μάσκα μαλλιών με λίγο μηλόξυδο. Το μηλόξυδο θα βοηθήσει στο να μην παραμείνει στα μαλλιά η μυρωδιά του κρόκου αυγού!''

Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία φυσική εντατική μάσκα μαλλιών που δυναμώνει, ενυδατώνει, αναδομεί και θρέφει τα μαλλιά μας σε βάθος. Περιέχει τα οφέλη των πρωτεϊνών, της βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β και ω3 λιπαρών. Τα έλαιά του διεισδύουν στην τρίχα, την θρέφουν και την αναδομούν έτσι ώστε να έχουμε λαμπερά μαλλιά που ακτινοβολούν.
Αν έχετε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, αν χρησιμοποιείτε καθημερινά το σεσουάρ μαλλιών και τα νιώθετε άγρια και αφυδατωμένα...
Η φυσική μάσκα μαλλιών με αβοκάντο σίγουρα θα σας βοηθήσει και δώσει λύση στο πρόβλημα. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Για τη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο θα χρειαστούμε
1 ώριμο αβοκάντο
1 κ. σ. μέλι
2 κ. σ. ελαιόλαδο

Αφαιρούμε το φλοιό και το σπέρμα του αβοκάντο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ τη σάρκα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα.
Εφαρμόζουμε την κρέμα σε λουσμένα νωπά μαλλιά, σε όλο το μήκος της τρίχας, από τη ρίζα έως τις άκρες. Κάνουμε για 1 - 2 λεπτά απαλό μασάζ και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με μία μεμβράνη ή τα πιάνουμε με ένα τσιμπιδάκι και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 20 - 30 λεπτά. Στο τέλος τα ξεπλένουμε πολύ καλά με χλιαρό νερό. Μπορούμε επίσης μετά τη μάσκα αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κι ένα απαλό σαμπουάν.

Αν προτιμάτε αντί για φρέσκο αβοκάντο να φτιάξετε τη μάσκα σας με αιθέρια έλαια αβοκάντου, μπορείτε να το κάνετε. Απλά σε αυτήν την περίπτωση θα αλλάξετε λίγο τη συνταγή, χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. αιθέρια έλαια αβοκάντου, 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Όλα τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα ιδια.
Tip: ''Το αβοκάντο περιέχει και φυσικές αντηλιακές ιδιότητες ώστε να το καθιστούν ικανό να προστατεύει τα μαλλιά μας από τον ήλιο. Κάτι που τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!''