Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

3 εναλλακτικοί τρόποι για να διατηρήσουμε νεανική την επιδερμίδα μας..



Αν έπρεπε να δώσουμε τον τίτλο «μαγικό ελιξίριο της νεότητας» σε κάτι, αυτό θα ήταν μάλλον το botox. Από τη στιγμή της ανακάλυψής του, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, άντρες και γυναίκες βασίζονται πάνω του για να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό τους. Είναι όμως η μόνη επιλογή πουέχουμε; Οι ενέσεις botox σίγουρα δεν είναι ανώδυνες, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για παρενέργειες, ενώ προϋποθέτουν ένα μεγάλο budget για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Και φυσικά ποια από εμάς δεν θα ήθελε να διατηρήσει την επιδερμίδα της φρέσκια και νεανική χωρίς να μπει σε αυτή τη διαδικασία;
Υπάρχουν τρεις εναλλακτικοί τρόποι για να διατηρήσουμε νεανική την επιδερμίδα μας ακόμα και στο σπίτι: μασάζ προσώπου, σάουνα και face yoga.

 Το μασάζ προσώπου μπορεί είτε να γίνει με τη βοήθεια ενός ειδικού, είτε να το κάνετε μόνες σας στον εαυτό σας. Σε αυτό ορκίζονται πολλές celebrities και όχι άδικα, αφού είναι μια γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία που διώχνει τις τοξίνες από το δέρμα, βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, συσφίγγει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει και ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου. Οι τεχνικές που υπάρχουν είναι πολλές και σε αυτές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι περιλαμβάνονται οι πιέσεις στο πρόσωπο με τα δάχτυλα και η χρήση διάφορων εργαλείων όπως το jade roller ή το gua sha. Ενα έλαιο προσώπου ή μία πλούσια ενυδατική κρέμα θα κάνουν τη διαδικασία άκρως απολαυστική, ενώ ταυτόχρονα τα θρεπτικά συστατικά τους θα διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα.
Παρόμοια οφέλη έχει και η face yoga, η οποία λειτουργεί σαν μέθοδος άσκησης των μυών του προσώπου, ακριβώς όπως κάνετε γυμναστική για την καλή υγεία και εικόνα του σώματός σας. Εκτός από την τόνωση του δέρματος και τη μείωση της έντασης των ρυτίδων, αυτό το είδος yoga βοηθάει με τους πονοκεφάλους και βελτιώνει τη διάθεση. Μπορείτε να την κάνετε καθημερινά, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε 8 εβδομάδες αν αφιερώνετε περίπου 30 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα στις διάφορες ασκήσεις που μπορείτε να βρείτε online. Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού σε μία από τις πολλές σχολές yoga που παρέχουν το συγκεκριμένο μάθημα.