Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΥΠΟΙΚ: Παράταση έως 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων



Παρά τις «κάθετες» διαβεβαιώσεις μέχρι αργά χθες το βράδυ από το υπουργείο Οικονομικών πως μόνο αν …καταρρεύσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ή αν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, μπορεί να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και του ΕΝΦΙΑ, τελικά πρωί πρωί και από τηλεοράσεως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση, ενώ, όπως είπε, η νέα καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των τελών θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα. 

Τελικά, όπως ανακοινώθηκε η 8η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Επισημαίνει, επίσης, ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη  κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Τι είπε το πρωί ο Αλεξιάδης

Νωρίτερα, το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Κοινωνία Ώρα mega και ανακοίνωσε παράταση λίγων ημερών.

Δήλωσε συγκεκριμένα: "Τα δεδομένα που είχαμε μέχρι και την Τρίτη, γιατί δεν έχουμε ένα αυτόματο σύστημα ώστε να έχουμε εικόνα κάθε απόγευμα για το τι γίνεται, είναι ότι είχαν πληρώσει περίπου 4,5 εκατομμύρια οχήματα.

Υπολειπόταν περίπου 800.000 χιλιάδες μέχρι τα 5,3 εκατομμύρια. Άρα το νούμερο είναι μεγάλο, θα δούμε το έγινε και τη χθεσινή μέρα, θα ληφθεί η απόφαση σήμερα, αλλά αυτό που οδηγούμαστε είναι σε μία παράταση λίγων ημερών".

"Θα βγει σήμερα η απόφαση, θα δούμε ακριβώς τα δεδομένα, θα δώσουμε μια παράταση λίγων ημερών για να καλυφθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες που δεν έχουν πάρει τα σήματα", συνέχισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η παράταση αυτή δεν αφορά σε άλλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ.

Ακόμη υπενθύμισε πως οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα τέλη κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά, ούτως ώστε να... γλιτώσουν την ταλαιπωρία.