Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

τελη



Αλλάζουν όλα σε φόρους και τέλη από 1η Ιανουαρίου -Δείτε τι θα συμβεί

«Φωτιά» έχει πάρει η αγορά ακινήτων, καθώς οι ενδιαφερόμενοι τρέχουν να προλάβουν τις επιβαρύνσεις που φέρνει οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Ο χρόνος για την ενεργοποίηση των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές ζώνης που υπογράφηκαν στην αρχή του καλοκαιριού αλλά ίσχυσαν αρχικά μόνο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ μετρά αντίστροφα.



Κατάθεση πινακίδων: Τι ισχύει με τα τέλη κυκλοφορίας

Σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών αυτοκινήτων καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας κάθε χρόνο, δηλώνοντας αδυναμία να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και τις δαπάνες συντήρησης. Υπολογίζεται ότι κατά την τελευταία οκταετία, ξεβιδώθηκαν από τα πλαίσια των οχημάτων και κατατέθηκαν στην Εφορία περισσότερες από 1.2 εκατ. πινακίδες.



Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το 2018

Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων.



Τα ακίνητα που απαλάσσονται από τα δημοτικά τέλη

Απαλλαγή των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται από τα δημοτικά τέλη προβλέπει ρητά ο Νόμος, σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη σε ενημερωτικό του σημείωμα.



Τέλος η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποια είναι τα πρόστιμα

Λήγει σήμερα Παρασκευή η παράταση που δόθηκε στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2018. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως και την 5-1-2018 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2018 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.



Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Εξοφλήστε τα με άτοκες δόσεις. Όλα τα προγράμματα

Στενεύουν, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, τα χρονικά περιθώρια για τους εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων που θα πρέπει να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018.