Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νεκρός πασίγνωστος πιλότος της F1 - Παγκόσμιο ΣΟΚ!



Βαρύ πένθος στην Φόρμουλα 1.
Λίγες ώρες μετά το σοβαρό ατύχημα του Μπιανκί στην πίστα της Σουζούκα, σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρώην πιλότoς Andrea de Cesaris.

Ο 55χρονος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε, λίγο έξω από τη Ρώμη.

Το δυστύχημα συνέβη σε έναν δρόμο στα περίχωρα της Ρώμης.

Ο Andrea de Cesaris έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε και, χωρίς να έρθει σε επαφή με κάποιο άλλο όχημα, χτύπησε στο τσιμεντένιο διαχωριστικό κιγκλίδωμα. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο γεννημένος το 1959 Andrea de Cesaris είχε αγωνιστεί στη Formula 1 με τις ομάδες των McLaren, Alfa Romeo, Ligier, Minardi, Brabham, Rial, Dallara, Jordan, Tyrell και Sauber. Είχε εκκινήσει σε 208 GP από το 1980 ως το 1994 και είχε βρεθεί στο podium πέντε φορές, χωρίς όμως ποτέ να σημειώσει νίκη. Στα 22 του, τον Απρίλιο του 1982, έγινε ο νεότερος πιλότος που εκκινούσε από την 1η γραμμή του grid, όταν κατέκτησε την pole position στο US West GP, στο Long Beach.

Ο Andrea de Cesaris κατέχει μερικά εντυπωσιακά αρνητικά ρεκόρ μέχρι σήμερα. Εκτός από τις 208 εκκινήσεις χωρίς νίκη κατέχει την πρωτιά και στις περισσότερες συνεχόμενες εγκαταλείψεις, αφού δεν τερμάτισε σε 18 συνεχόμενους αγώνες τις χρονιές του 1985 και του 1986. Όμως είχε καταφέρει να κερδίσει βαθμούς για τις εννιά από τις 10 ομάδες για τις οποίες έτρεξε, πλην της Minardi.

Άνθρωποι και ομάδες της Formula 1 έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του Andrea de Cesaris στο Twitter.