Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απεργία στις 11 Οκτωβρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους



Τη δημοσιοποίηση του πλήρη καταλόγου των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος «που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών, όπως και οι όροι παράδοσής τους», ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Μάλιστα, η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, για τους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενους σε υπηρεσίες του υπουργείου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

«Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτιρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Ενώ ζητά και άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία «όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης».