Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Τζέιμς Μποντ: Το τελεσίγραφο που έδωσε στο Λίαμ Νίσον η σύζυγός του για να μην αναλάβει ποτέ το ρόλο



Κατά τη δεκαετία του 1990 με τους ιθύνοντες να ψάχνουν τον νέο Τζέιμς Μποντ που θα αναλάμβανε τα ηνία στο διαχρονικό, πια, franchise ταινιών, ο Λίαμ Νίσον ήταν ανάμεσα στους ηθοποιούς που δέχθηκαν κρούση για τον θρυλικό ρόλο του 007.

Ωστόσο, το τελεσίγραφο που του έδωσε τότε η σύζυγός του δεν του άφησε άλλα περιθώρια επιλογής.

Τζέιμς Μποντ: Το τελεσίγραφο που έδωσε στο Λίαμ Νίσον η σύζυγός του για να μην αναλάβει ποτέ το ρόλο

Κατά την διάρκεια της εμφάνισής του στο «The Late Late Show» με τον Τζέιμς Κόρντον τον Ιούνιο, ο σταρ του Χόλιγουντ, φημισμένος για τις αμέτρητες συμμετοχές του σε επιτυχημένες ταινίες δράσης, παραδέχτηκε ότι στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 τον πλησίασε η παραγωγός του Τζέιμς Μποντ, Barbara Broccoli, για να αναλάβει τον φημισμένο ρόλο του 007 λίγο μετά την εμφάνισή του στη «Λίστα του Σίντλερ» το 1993.

Τελικά, ο ρόλος δεν δόθηκε στον Νίσον, αλλά πιθανότατα ούτε και ο ίδιος θα δεχόταν την πρόταση έτσι κι αλλιώς. Ο λόγος; Το τελεσίγραφο που του είχε δώσει τότε η σύζυγός του, Νατάσα Ρίτσαρντσον, η οποία δεν έβρισκε καθόλου καλή την ιδέα.

«Ξέρω ότι έβλεπαν διάφορους ηθοποιούς και προφανώς ήμουν ανάμεσά τους. Ωστόσο, μου είπε η αγαπημένη μου, συγχωρεμένη σύζυγος: “Αγάπη μου, αν σου προσφερθεί ο Τζέιμς Μποντ και πεις το ναι, δεν πρόκειται να συνεχίσεις να είσαι παντρεμένος μαζί μου”» αποκάλυψε ο Νίσον στον Κόρντον.

Το 2009, η Ρίτσαρντσον πέθανε σε ηλικία 45 ετών από τραυματισμό στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι στο Mont Tremblant στο Κεμπέκ. Η ηθοποιός υπέστη αμβλύ τραύμα όταν έπεσε στην πλαγιά μιας πίστας αρχαρίων και αρνήθηκε την αρχική ιατρική θεραπεία μετά το ατύχημα.

Η αγάπη που μοιράστηκαν οι Νίσον και Ρίτσαρντσον παραμένει εμφανής, ακόμη και 12 χρόνια μετά το μοιραίο περιστατικό, καθώς ο Νίσον με τον μεγαλύτερο γιο του Micheál, πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Made in Italy» του 2020, η οποία αναφέρεται σε έναν πατέρα και το γιο του, που αντιμετωπίζουν το θάνατο της συζύγου και μητέρας.