Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Στενοχωρεμένος» ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την αποκάλυψη ότι παιδιά μαζεύουν σπόρους καφέ για εταιρεία που διαφημίζει



Την «έκπληξη» και τη «λύπη» του για την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιούνται παιδιά προκειμένου να μαζεύουν σπόρους καφέ για την εταιρεία της οποίας αποτελεί το «πρόσωπο» δήλωσε ο Τζόρτζ Κλούνεϊ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ο οποίος τα καλοκαίρια των μαθητικών του χρόνων εργαζόταν στην οικογενειακή εταιρεία καπνού στο Κεντάκι, δεσμεύτηκε, επίσης, ότι «θα γίνει κάτι» για να βελτιωθούν οι συνθήκες μετά τα πρώτα πλάνα που μεταδόθηκαν από το ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την επόμενη εβδομάδα από την εκπομπή Channel 4 Dispatches.

Στις εικόνες φέρεται να έχουν καταγραφεί παιδιά να συλλέγουν σπόρους καφέ σε έξι φάρμες στη Γουατεμάλα που πιστεύεται ότι συνδέονται με την Nespresso.

«Έχοντας μεγαλώσει σε μια επιχείρηση καπνού μέχρι τα 12 μου χρόνια γνωρίζω τα περίπλοκα ζητήματα που αφορούν την παιδική εργασία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο Κλούνεϊ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία έχει δουλειά να κάνει. Και αυτό θα γίνει» κατέληξε.

Η εταιρεία από την πλευρά της ανακοίνωσε «ενδελεχή έρευνα» στις φάρμες με τις οποίες συνεργάζεται στη Γουατεμάλα προχωρώντας και σε αναστολή των αγορών από τις «προβληματικές» φυτείες.

«Η Nespresso έχει μηδενική ανοχή στην παιδική εργασία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γκιγιόμ Λε Κανφ.