Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στέλιος Παρλιάρος για χρέη: Δεν ήξερα τι θα πει φόρος, τι θα πει ΙΚΑ



Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action24 βρέθηκε ο Στέλιος Παρλιάρος. Ο γνωστός pastry chef μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα για την πορεία και το πέρασμά του από την ελληνική τηλεόραση, ενώ αποκάλυψε και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε με τα χρέη.

«Το πιο δύσκολο ήταν τα χρέη, που ήταν η φιλοδοξία μου από μικρός. Ήταν πολύ δύσκολο στα 23 σου να ανοίξεις ένα μαγαζί, οι γονείς σου να είναι στην Κωνσταντινούπολη. Είχα ως στήριγμα την αδελφή μου», δηλώνει αρχικά ο Στέλιος Παρλιάρος.

«Δεν ήξερα τι θα πει φόρος, τι θα πει ΙΚΑ. Εμένα με ενδιέφερε η δημιουργία. Έφτιαχνα τα γλυκά, τα μετέφερα από το εργαστήριο στο κατάστημα. Εκεί πήγαινα και τις παραγγελίες door-to-door. Μιλάμε για το 1982. Χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Ερχόντουσαν και μου παράγγελναν 100 τούρτες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και τις πήγαιναν στα μπουζούκια», προσθέτει στη συνέχεια.

Στέλιος Παρλιάρος: Ερχόντουσαν και μου παράγγελναν 100 τούρτες με τον ήλιο  του ΠΑΣΟΚ και τις πήγαιναν στα μπουζούκια

«Είχα πει ότι δεν πρόκειται να ξανακάνω μαγαζί. Αρχίζω να δίνω συνταγές στην Ελευθεροτυπία και τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Πήγαινα και στο Σαν στο Σπίτι Σας, στον Φώτη και τη Μαρία. Εκεί άρχισε ο κόσμος να με γνωρίζει περισσότερο σαν Παρλιάρο», περιγράφει ο Στέλιος Παρλιάρος.

«Σιγά-σιγά άρχισα να βγάζω τα πρώτα μου βιβλία και κάνω μία μεταγραφή στην Καθημερινή. Εκεί έβγαζα το περιοδικό Γλυκιές Αλχημείες, πουλούσε περισσότερο από όλα τα περιοδικά. Τότε μου έγινε η πρόταση από το MEGA για την εκπομπή», συμπληρώνει. 

 
Στ. Παρλιάρος: «Μου ζητούσαν τούρτες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, τις πήγαιναν  στα μπουζούκια»!

«Έκανα 13 χρόνια τηλεόραση. Εδώ και 2 χρόνια τη σταμάτησα για πολλούς λόγους. Βασικά γιατί δεν μου ταιριάζει έτσι όπως έχει γίνει. Τα τελευταία χρόνια έκανα και την παραγωγή. Άρχισαν τα κανάλια να πιέζουν για χορηγίες, όμως η εκπομπή δεν είναι σούπερ μάρκετ. Μου άλλαζαν την ώρα… έγιναν διάφορα. Εμένα μου αρέσει η αισθητική,