Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Πωλείται η πίστα από το «Saturday Night Fever» 50 χρόνια μετά – Αναμένεται να «πιάσει» 300.000 δολάρια



O Tόνι Μανέρο, ο εμβληματικός χαρακτήρας του Τζον Τραβόλτα στο Saturday Night Fever, επιδείκνυε τις χορευτικές του ικανότητες με το λευκό του πουκάμισο πάνω στην πίστα με τα πολύχρωμα φώτα που αναβοσβήνουν.

Τώρα, σχεδόν 50 χρόνια μετά, η πίστα «πρωταγωνιστεί» στην πώληση αντικειμένων «Hollywood Legends», που θα πραγματοποιηθεί από τη Julien’s Auctions μεταξύ 12 και 15 Ιουνίου στο Λος Άντζελες αλλά και διαδικτυακά.

Η πίστα έχει μήκος περίπου 7 μέτρα επί 5 μέτρα και διαθέτει 288 λαμπτήρες για τη δημιουργία των μοτίβων που αναβοσβήνουν, αναφέρει η Julien’s Auctions στην καταχώρισή της.

Κατασκευάστηκε ειδικά για την ταινία και τοποθετήθηκε στο Odyssey Disco του 2001 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου έγιναν πολλές από τις σκηνές που γυρίστηκαν. Μετά το γύρισμα, η πίστα παρέμεινε στο κλαμπ μέχρι να κλείσει, οπότε αγοράστηκε από έναν υπάλληλο.

Η ερμηνεία του Τραβόλτα ως Tony Manero – ενός Ιταλοαμερικάνου από το Μπρούκλιν που ξεφεύγει από τις κοινωνικές εντάσεις της γειτονιάς του χορεύοντας στην τοπική ντισκοτέκ – τού χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η ταινία και το πιασάρικο σάουντρακ της από τους Bee Gees, βοήθησαν την ντίσκο να ξανα κερδίσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που η κυριαρχία της εξασθενούσε.