Σάββατο 28 Μαΐου 2022 -

Ποιο τραγούδι "έκλεψε" ο Θεοφάνους από τον Κορκολή και το έδωσε στον Τερζή;Μια απίστευτη ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι “Ο δικός μου ο δρόμος”, του οποίου τη μουσική έχει γράψει ο Γιώργος Θεοφάνους, τους στίχους η Εύη Δρούτσα και το έχει ερμηνεύσει ο Πασχάλης Τερζής, έφερε στο φως ο γνωστός μουσικοσυνθέτης,σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Όταν ερωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον Πασχάλη Τερζή, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης εξιστόρησε τα εξής:

«Είναι μια περίεργη ιστορία. Τότε είχαμε συναντηθεί με την Εύη Δρούτσα στο σπίτι της και γράφαμε. Κάποια στιγμή εκείνη φεύγει σε άλλο δωμάτιο. Χτύπησε το θυροτηλέφωνο και ακούω τη φωνή της από μέσα να μου λέει:

“Ρε συ Γιώργο, έχει ένα φάκελο πάνω στο τραπεζάκι, δώσ’ το του. Είναι ένας κούριερ για τον Κορκολή“. Παίρνω τον φάκελο, τον ανοίγω και από πάνω βλέπω αυτόν τον στίχο (σ.σ. Ο δικός μου ο δρόμος).

Με τρομερό θράσος, παίρνω τον στίχο, τον βάζω στην τσέπη, κλείνω τον φάκελο και τον δίνω στον κούριερ. Δεν είπα τίποτα στον κούριερ. Τελειώσαμε τη δουλειά, πήγα στο σπίτι μου, κάθισα στο πιάνο -ήταν από αυτές τις ευλογημένες μέρες που μου βγήκε μία κι έξω το τραγούδι- και την πήρα τηλέφωνο.

Κλαίγαμε και οι δύο. Της είπα “Μη νομίζει ο Στέφανος ότι του πήρα το τραγούδι”. Μου λέει “Ο Στέφανος δεν ξέρει τίποτα, το τραγούδι θα γίνει μεγάλη επιτυχία”. Στέφανε απολογούμαι αν σου έκλεψα την επιτυχία! Ο Πασχάλης Τερζής δεν έχει ιδέα».