Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Θεσσαλονικιός που κατέκτησε το ρωσικό «The Voice» με την… Μισιρλού



O Γιάννηw Κωφόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη, που διαγωνίσθηκε στο ρωσικό «The Voice» με το τραγούδι «Μισιρλού» καταφέρνοντας να περάσει στην επόμενη φάση του δημοφιλούς talent show, στην ομάδα της Polina Gagarina.

Συνομίλησε μάλιστα με την Polina Gagarina στα ελληνικά, αφού η διάσημη τραγουδίστρια της Ρωσίας έζησε στην Ελλάδα τα παιδικά της χρόνια και γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα. Τον μουσικό Γιάννη Κωφόπουλο ή καλύτερα «Γιάννη Εις την Πόλιν», τον ξέρουμε από τα χρόνια που είχε στα Λαδάδικα το καλύτερο Πολίτικο εστιατόριο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη μαζί με τη μητέρα του, το «Εις την Πόλιν».

Αφού έγραψε ιστορία στη γαστρονομική ιστορία της πόλης έφυγε τα χρόνια της κρίσης στη Μόσχα όπου ζει και εργάζεται. Εκεί επειδή είναι ξένος και αρκετά δραστήριος, τον καλούν σε διάφορες εκπομπές για να παρουσιάσει είτε την ελληνική μουσική είτε την ελληνική κουζίνα. Στο συγκεκριμένο σόου βρέθηκε μετά από πρόσκληση κάποιου από τους μάνατζερ που τον είδε σε μια συναυλία και έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με βασικό όρο προς την παραγωγή να τραγουδήσει στα ελληνικά.

 Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 Όπως ο ίδιος αναφέρει, πήγε σε αυτό το σόου για να πάρει περισσότερη αναγνώριση και παράλληλα να προωθήσει την ελληνική μουσική, κάτι το οποίο πιστά υπηρετεί από την αρχή της καριέρας του στη Ρωσία. Η Polina Gagarina εκπροσώπησε την Ρωσία στην Eurovision 2015, όπου τραγούδησε το «A Million Voices» και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό!