Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

O Σταμάτης Γαρδέλης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω – «Μου στραμπούληξαν και το χέρι»Ο γνωστός ηθοποιός, Σταμάτης Γαρδέλης, βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω, όπου και κρατείται, ενώ καταγγέλλει αστυνομική βία. Μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, διαμαρτυρήθηκε για την κράτησή του, λέγοντας: «Με κρατάνε γιατί ζητάω να μάθω την αλήθεια και φαίνεται πως οι ερωτήσεις μου ενοχλούν πολύ. Σήμερα είχα μια επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων δασικού χάρτη κι εγώ επιμένω να λέω ότι το οικόπεδό μου δεν είναι δασικό. Οι διπλανοί μου δεν είναι δασικοί και είμαι εγώ ο δασικός».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός είπε ότι «δύο μέτρα και δύο σταθμά, με έχουν φτάσει στα όριά μου. Δεν ξέρω, καλύτερα εδώ μέσα στο κρατητήριο. Δεν μπορώ να ηρεμήσω, δεν θα με φιμώσετε με τίποτα. Ευτυχώς που έχω το κινητό και μιλάω. Μου έχουν πάρει όλη μου τη ζωή, την ενέργεια, τα λεφτά και θέλουν να μου πάρουν και το σπίτι. Με έσπρωξαν στο ψυχιατρείο όλα αυτά τα πράγματα. Έχω φτάσει να χρωστάω 100 χιλιάδες στην εφορία, σε ένα οικόπεδο που αγόρασα και το τακτοποίησα».

Παράλληλα, ο Σταμάτης Γαρδέλης καταγγέλλει βία από τους αστυνομικούς.

«Έχω χάσει τον ύπνο μου, έφτασα να έχω αυτοκτονικές τάσεις. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε την κράτησή μου, ενώ εγώ επέμενα να δικαστώ σήμερα. Δεν παρακαλάω κανέναν, ούτε δικηγόρους έχω. Περιμένω την απόφαση του εισαγγελέα για να δικαστώ αύριο. Μου στραμπούληξαν και το χέρι. Xτυπήστε μας κιόλας από πάνω, δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια; Ποιον έκλεψα; Ποιον έχω αδικήσει;».

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα αν του άσκησαν βία οι αστυνομικοί απάντησε καταφατικά.

Ο ηθοποιός διέκοψε τελικά την επικοινωνία του με την εκπομπή, αφού όποως ισχυρίστηκε, θα του έπαιρναν το κινητό: «Τώρα πρέπει να μου πάρουν το κινητό. Είσαι ο τελευταίος που μιλάω, θα μου πάρουν το κινητό».

Μάλιστα ο ηθοποιός ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο από το κρατητήριο: