Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ο Ουίλιαμ ακύρωσε τελευταία στιγμή την παρουσία του στo μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου



Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους» κυριολεκρικά «την τελευταία στιγμή» και δεν θα παραβρεθεί τελικά στο μνημόσυνο του νονού του και τέως βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου. Αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος, θα απουσιάζει από την τελετή που θα τελεστεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ, αφού έχει προγραμματισμένη αντικαρκινική θεραπεία.

Η βασίλισσα Καμίλα όπως και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απουσία του Ουίλιαμ και δεν είναι γνωστό αν αυτή σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη ανάρρωση της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον μετά την εγχείρηση στην κοιλιά της τον περασμένο μήνα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να τηλεφώνησε στην ελληνική βασιλική οικογένεια για να ζητήσει συγγνώμη, ενώ το παλάτι του Κένσινγκτον επέμεινε ότι η Κέιτ εξακολουθεί να είναι «καλά» στο σπίτι.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2023, ήταν νονός του Ουίλιαμ. Η Κέιτ θα παραμείνει μακριά από τις επίσημες βασιλικές υποχρεώσεις μέχρι μετά το Πάσχα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η βασίλισσα Καμίλα έφτασε μαζί με την τέως βασίλισσα Άννα Μαρία. Στην τελετή βρίσκεται και η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είχε εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Εκεί ήταν και ο πρίγκιπας Άντριου, μαζί με την πρώτην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον, και τις κόρες τους Ευγεγία και Βεατρίκη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, οι κόρες της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, Έλενα και Κριστίνα καθώς και ο πατέρας τους, Χουάν Κάρλος.