Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Νίκης Βίσση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί και για το τι βιώνει εννέα μήνες μετά την τραγωδία.

«Το θέμα δεν είναι το δικό μου σπίτι, είναι 500 σπίτια ολοσχερώς καμένα. Αποφασίσαμε με τον άντρα μου και τα παιδιά να μείνουμε στο υπόγειο του καμένου μας σπιτιού. Το βράδυ της πυρκαγιάς ήμουν με την Άννα για συναυλία στη Θεσσαλονίκη. Ζήσαμε τον απόλυτο θάνατο. Ένιωσα το ίδιο συναίσθημα όταν έχασα τον πατέρα μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» η Νίκη Βίσση, μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τα όσα βιώνει μετά τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν μπορεί να κοιμηθεί ακόμα και παίρνει χάπια εξαιτίας αυτού.

«Θύμωσα πολύ με τον Δήμο, με τον Δήμαρχό μας, τον Ψινάκη. Όχι, δεν τον είχα ψηφίσει. Είδα τη συνέντευξή του στον Σρόιτερ και τη σχολίασα στο facebook. Δεν μπορεί να πει κάποιος άνθρωπος ότι κοιμάται μετά από αυτό. Και καλά να είχε κάνει, δεν κοιμάσαι.»

» Δεν μπορώ να κοιμηθώ ακόμα, παίρνω χάπια για να κοιμηθώ. Βλέπω φίλους μου, βλέπω παιδάκια, βλέπω ανθρώπους που το ζήσανε και λέω ρε παιδί μου αυτός ο άνθρωπος πώς μπορεί και κοιμάται; Δεν έβαλα την Άννα να τον πάρει τηλέφωνο, τον πήρα εγώ, γιατί τον ξέρω και πήγα και τον βρήκα. Δεν είναι κακός, απλά δεν ξέρει. Πες ότι εκείνη τη μέρα έφταιγαν όλοι οι άλλοι και δεν έφταιγε ο Δήμος, την επόμενη μέρα που είσαι; Που είσαι; Που δεν ήρθε ποτέ. Εμένα προσωπικά μου είπε ότι ήταν στο επιχειρησιακό κέντρο», είπε.