Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Κούγιας: Είμαι ο μοναδικός δικηγόρος παγκοσμίως που προκαλεί αντιδράσεις κομμάτων«Είμαι ο μοναδικός δικηγόρος παγκοσμίως που με τις τοποθετήσεις του προκαλεί αντιδράσεις ολόκληρων κομματικών οργανισμών», είπε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος, μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, είπε ότι δεν αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε, αλλά τοποθετήθηκε μόνο για την υπόθεση «Λύτρα», σχολιάζοντας την πειθαρχική έρευνα που γίνεται σε βάρος του.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Μου έχουν επιδώσει μια κλήση ότι διεξάγεται έρευνα για το αν οι δηλώσεις μου αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα.

Πρέπει να είμαι ο μοναδικός δικηγόρος παγκοσμίως που με τις τοποθετήσεις του προκαλεί αντιδράσεις ολόκληρων κομματικών οργανισμών.

Είμαι ένας δικηγόρος που δεν διστάζει να πει την άποψή του, όπως ο κώδικας δικηγόρων το επιβάλλει για θέματα κοινωνικά, νομικά.

Δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα ότι θα ασχοληθώ με την υπόθεση του δυστυχούς συναδέλφου μου, Λύτρα. Μου ζήτησαν να δώσω μια συνέντευξη και είπα πέντε πράγματα. Εγώ δεν ασχολήθηκα με κανέναν Κασσελάκη στη συνέντευξη αυτή.

Ο Κασσελάκης, λες κι εγώ είμαι αρχηγός κόμματος (…) όπου δεν είμαι σε αυτές τις σχέσεις μέσα (…) να υποβάλλω αυτό το ερώτημα. Αυτό είναι ρατσιστική συμπεριφορά; Εγώ ως νομικός που μπορώ να ερμηνεύσω έναν νόμο σας λέω ότι δεν είναι.

Και θα πρέπει πράγματι, αφού υπάρχει στη ζωή μας αυτός ο νόμος και υπάρχουν αυτές οι σχέσεις, σε ό,τι ποσοστό υπάρχουν, θα πρέπει να απαντώνται σιγά σιγά όλα τα ερωτήματα τα οποία δημιουργούνται».