Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Η απάντηση του Σταμάτη Μαλέλη για τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ



Δηκτική ήταν η απάντηση του Σταμάτη Μαλέλη στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ να τον διαγράψει προσωρινά από το σωματείο, για τη στάση του ΣΚΑΪ να υποστηρίξει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού χαρακτηρίζει την απόφαση «αντιδημοκρατική» και «επικίνδυνη», καθώς «ποινικοποιεί την αντίθετη άποψη», ανοίγοντας το δρόμο για «καθεστωτικές λογικές» και «χτυπά την ελευθεροτυπία».

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως πρόκειται για μία «αυταρχική» κίνηση, η οποία ισοδυναμεί με επίδειξη δύναμης σε βάρος των δημοσιογράφων.
Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με τον κ. Μαλέλη, είναι «μεροληπτική», δεδομένου ότι κανένας υποστηρικτής του ΟΧΙ δεν κλήθηκε για εξηγήσεις, ακόμα και όταν δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για «γερμανοτσολιάδες».

Ο κ. Μαλέλης εκτοξεύει τα «πυρά» του στο σωματείο, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «εμπαθή» και «κατευθυνόμενη» απόφαση εις βάρος του, «αφού είναι γνωστές οι απόψεις μου που ενοχλούν την στρατευμένη πλειοψηφία του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού».

«Όσοι νομίζουν ότι θα με φιμώσουν με μεθόδους άλλων εποχών πλανώνται πλάνην οικτράν», καταλήγει.

«Προς καθεστωτικούς του Π.Σ της ΕΣΗΕΑ που με διέγραψαν για πολιτικούς λόγους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ», σχολίασε στο Twitter.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε επίσης στον Άρη Πορτοσάλτε ποινή διαγραφής ενός έτους ενώ στον Νίκο Κονιτόπουλο αρχισυντάκτη της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6», με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο (μη μέλος της ΕΣΗΕΑ), ποινή διαγραφής έξι μηνών. 

Επίπληξη έλαβαν η Όλγα Τρέμη, η Μαρία Σαράφογλου, ο Μανώλης Καψής και η Μαρία Χούκλη, ενώ δεν διαπιστώθηκε παραβίαση της δεοντολογίας για τους, Γιάννη Πρετεντέρη και Δημήτρη Οικονόμου.