Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Γιώργος Νταλάρας: «Τα τραγούδια του Σάκη Ρουβά δεν έχουν περιεχόμενο»



Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του που θα γίνει στο Ηρώδειο, ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στο Πρωινό της Φαίης Σκορδά. Εκεί κλήθηκε να σχολιάσει τη σύγχρονη ελληνική μουσική και ο καλλιτέχνης στάθηκε στο κομμάτι της γλώσσας. Προέβη όμως και σε μια δήλωση που είναι αρκετά αυστηρή ως και άδικη.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής τον ρώτησε για την ελληνική μουσική του σήμερα και το τι ακούει η νέα γενιά και ο καλλιτέχνης έκανε λόγο για την ελληνική γλώσσα που χάνεται στα τραγούδια και έφερε ένα παράδειγμα με τα μουσικά ακούσματα της κόρης του.

Ο Γιώργος Νταλάρας ανέφερε ότι παρόλο που όταν ήταν παιδί η κόρη του ήταν τα τραγούδια του Ρουβά που ακούγονταν και κυριαρχούσαν, εκείνη διάλεγε να ακούει Μάνο Χατζιδάκι. Για να φτάσει σε αυτό το επιχείρημα, χαρακτήρισε τα τραγούδια του Σάκη Ρουβά ως κενά περιεχομένου και ουσίας.

«Σημασία έχει να κρατήσουμε την αξία της γλώσσας. Το παιδί θα διασκεδάσει με αυτά που ακούει, θα σπάσει πλάκα. Δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο. Αλλά δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι, ούτε οι γονείς.

Εμένα ας πούμε, όταν μεγάλωνε η κόρη μου, ακούγονταν διάφορα τραγούδια. Ο Ρουβάς ήταν σε μια μεγάλη αίγλη. Κι ακόμα είναι. Το περιεχόμενο των τραγουδιών του Ρουβά ήταν σχεδόν στο τίποτα και ενδεχομένως να παραμένει. Κι ο Ρουβάς είναι μια από τις καλές περιπτώσεις. Ένα ευγενικό και όμορφο πλάσμα, έκανε και μια καταπληκτική οικογένεια. Αλλά τώρα μιλάμε για το καλλιτεχνικό κομμάτι. Κι όταν της έλεγα ότι αυτά ακούγονται σήμερα κι αυτά προτείνουν, εκείνη διάλεγε τον Χατζιδάκι».