Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Γιώργος Αλκαίος για Γιάννη Βασιλείου: Δεν υπάρχει λόγος να το φτιάξουμε, εγώ έδωσα και τις ευκαιρίες



Στη σχέση του με τον πατέρα του, Γιάννη Βασιλείου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Αλκαίος, στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. «Με τον πατέρα μου έχουμε τακτοποιήσει τις αντιθέσεις μας και πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Καλύτερα να μην υπάρχει κάτι, παρά να υπάρχει κάτι που να κριτσανίζει. Είναι [χρόνια που έχω να τον δω]», είπε.

«Δεν υπάρχει λόγος να το φτιάξουμε. Εγώ έδωσα και τις ευκαιρίες, δεν μπορώ, κουράζομαι. Έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές ότι μήπως μια μέρα το μετανιώσω. Να σου λέει: “Κάνε αυτό, ενώ εσύ δεν θέλεις να το κάνεις”, αλλά γιατί να το ξαναπεράσω εγώ όλο αυτό. Ποτέ δεν επιδίωξα να τα βρω με τον πατέρα μου δημόσια. Και τώρα τελευταία που έγινε αυτό απλώς δεν έδωσα καμία βάση. Ο κάθε άνθρωπος έχει την άποψή του, ακόμα και αν είσαι αντίθετος, αρκεί να πάρεις τις ευθύνες», συμπλήρωσε.

Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στον επώδυνο χωρισμό των γονιών του αλλά και τις σχέσεις που ποτέ δεν είχε με τα αδέρφια του στην Αμερική.

«Γνώρισα τη μάνα μου στα 16 μου, που ήρθε για να με γνωρίσει και ποιος είμαι. Ήταν μία συγκλονιστική κατάσταση γιατί δεν ξέραμε πως είμαστε. Ήμουν με μία ταμπέλα με το όνομά της. Επειδή έχω πάρει πολύ ψέμα στη ζωή μου, δεν μου αρέσει το ψέμα. Απλά ήθελα να τη γνωρίσω, δεν ένιωθα κάτι. Εμένα η μάνα μου ήταν η γιαγιά μου, δεν μπορούσα να νιώσω κάτι. Μπορεί λίγο να δεις αν π.χ. μοιάζεις στα μάτια. Η βιολογική σχέση για εμένα είναι πολύ υπερτιμημένη. Κάποια στιγμή θα τα πω με ωραίο τρόπο, να έχω χρόνο. Το έχω ήδη λύσει.

«Η γιαγιά μου ήταν θεϊκή. Έζησε για να κάνει αυτό που έκανε κι ήταν πολύ κατασταλαγμένη. Πριν φύγω για το Όσλο στην Eurovision -το έχω ζήσει πολλές φορές η ζωή μου να έχει το πάνω και το κάτω- η γιαγιά “έφυγε” παραμονή του τελικού. Είχε χειρουργηθεί σε μία κλινική και ήταν μεγάλη. Το ξέραμε ότι ήταν δύσκολα… Την έπιασε και μου είπε δύο ημέρες πριν τις πρόβες: “συγγνώμη αν έκανα κάτι λάθος” και της είπα “τι λες; Εσύ είσαι η μάνα μου”. Είχε μία συστολή» είπε ο Γιώργος Αλκαίος.

«Όλες οι σχέσεις ήταν κακές. Με τα τρία αδέρφια στην Βοστώνη, που τα γνώρισα, δεν μπορούσα να αναπτύξω σχέσεις. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι μου έχει λείψει εμένα. Έχουν για μητέρα τους τη μητέρα μου, που εγώ δεν τη θεωρώ μητέρα μου.

Είναι σουρεάλ όλο αυτό. Είμαι γεμάτος να αγαπήσω και να δώσω, αλλά όχι κάτι που δεν μπορώ να το κάνω» σημείωσε ο Γιώργος Αλκαίος.