Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Eurovision 2021: Βγήκε το αποτέλεσμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις του Ιταλού νικητή



Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Eurovision 2021 με τον Ιταλό Damiano David και τις εικασίες πως έκανε χρήση ναρκωτικών κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, η EBU έδωσε οριστικό τέλος στο θέμα.

Με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως το τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που έγινε στον τραγουδιστή βγήκε αρνητικό.

Ο ίδιος, ωστόσο, θέλησε να δώσει μια ιδιαίτερη, δική του απάντηση, με συγκεκριμένο αποδέκτη.

 

Η ανακοίνωση της EBU για τον Damiano David των Maneskin

«Μετά από ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο Green Room κατά τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision το Σάββατο 22 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όπως της ζητήθηκε από την Ιταλική Αποστολή, διενήργησε επισταμένη έρευνα των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων και ελέγχων όλων των διαθέσιμων βίντεο. Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής τραγουδιστής των Måneskin υπεβλήθη εθελοντικά σε τεστ για την παρουσία ναρκωτικών ουσιών, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα και το οποίο έλεγξε και η EBU. Καμία χρήση ναρκωτικών δεν έγινε στο Green Room και θεωρούμε ότι το θέμα έκλεισε. Είμαστε ενοχλημένοι διότι ανακριβείς ισχυρισμοί που οδήγησαν σε fake news επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και άδικα επηρέασαν το συγκρότημα.

Θέλουμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους Måneskin και να τους ευχηθούμε να έχουν τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να εργαστούμε με το ιταλικό μέλος μας, τη RAI, για να δημιουργήσουμε μια φαντασμαγορική Eurovision του χρόνου στην Ιταλία.»