Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Eurovision 2019: Απόψε ο μεγάλος τελικός με Ελλάδα και Κύπρο - Τα μεγάλα φαβορί



Απόψε στις 22.00, στην ΕΡΤ2, θα προβληθεί ο τελικός της Γιουροβίζιον, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Η μεγάλη βραδιά έφτασε και η Κατερίνα Ντούσκα με το τραγούδι «Better Love» είναι έτοιμη να κατακτήσει το ευρωπαϊκό κοινό. Μια ανάσα από τον τελικό, η Κατερίνα Ντούσκα μίλησε στο δημοσιογράφο Κώστα Παπαποστόλου και στην εκπομπή «Ευτυχείτε» στο Open και αποκάλυψε ότι «η Γιουροβίζιον είναι ό,τι καλύτερο έχω ζήσει στη ζωή μου. Δεν με αγχώνουν οι θέσεις εμφάνισης, αν ένα τραγούδι είναι καλό θα ψηφιστεί σε όποια θέση και αν είναι». Οι τελευταίες πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει αλλαγές σχετικά με την εμφάνιση και τον ήχο του τραγουδιού και περιμένουν να γίνουν έτσι ώστε να κυλήσουν όλα άρτια.

Η αλήθεια είναι ότι την Πέμπτη το βράδυ, όταν διεξήχθη ο β’ ημιτελικός, συμμετείχαν τα μεγάλα φαβορί. Αυτό βέβαια ανακάτεψε την τράπουλα και ο στοιχηματικός πίνακας άλλαξε, με την Ελλάδα και την Κύπρο να είναι εκτός 10άδας. Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, αυτή τη στιγμή η Κύπρος με την Τάμτα και το τραγούδι «Replay» βρίσκονται στη 14η θέση, ενώ η Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» φιγουράρουν στη 15η. Βέβαια, αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Γιουροβίζιον είναι απρόβλεπτη γιατί παίζουν ρόλο πολλά πράγματα.

Μετά την ολοκλήρωση και του β ημιτελικού, όπου προκρίθηκαν στον τελικό ακόμα δέκα χώρες, η EBU ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής τη σειρά εμφάνισης των χωρών το βράδυ του Σαββάτου. Η σειρά προέκυψε ύστερα από πρόταση της παραγωγής, συγκεκριμένα του Christer Björkman και μετά από έγκριση της EBU. Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα θα εμφανιστεί στη 13η θέση και η Κύπρος με την Τάμτα στην 11η θέση. Ανάμεσά τους έχει τοποθετηθεί το μεγάλο φαβορί, η Ολλανδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά εμφάνισης των χωρών αποφασίστηκε με βάση το είδος της μουσικής, αν ένα τραγούδι εκτελείται από έναν τραγουδιστή ή γκρουπ, τη χρήση των σκηνικών, το ρυθμό του τραγουδιού και διάφορες άλλες πτυχές του. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό του διαγωνισμού.

Τα μεγάλα φαβορί του 64ου Διαγωνισμού είναι η Ολλανδία, η οποία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση και, ενώ πριν ξεκινήσουν οι ημιτελικοί η Αυστραλία δεν ήταν καν στη δεκάδα, πλέον έχει εκτοξευτεί και είναι στη 2η θέση. Η τριάδα των χωρών που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον αποψινό τελικό συμπληρώνεται με τη Σουηδία. Επίσης, καλή θέση αναμένεται να πάρει και η Ελβετία…

Μαντόνα
Φυσικά αυτό που περιμένουν επίσης είναι τη Μαντόνα να ανεβαίνει στη σκηνή του Τελ Αβίβ για να ερμηνεύσει δύο τραγούδια της, τη μεγάλη της επιτυχία, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια, «Like a Prayer», αλλά και το νέο της single «Future» feat Quavo! O Executive Supervisor της Eurovision, Jon Ola Sand, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο θρύλος της μουσικής Μαντόνα θα βρεθεί μαζί μας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Το ταλέντο των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό φέτος είναι μοναδικό και είμαι βέβαιος ότι οι καλλιτέχνες θα εμπνευστούν από τη μοναδική εμφάνισή της στη σκηνή».

Η σειρά εμφάνισης
1) Μάλτα

2) Αλβανία

3) Τσεχία

4) Γερμανία

5) Ρωσία

6) Δανία

7) Αγιος Μαρίνος

8) Βόρεια Μακεδονία

9) Σουηδία

10) Σλοβενία

11) Κύπρος

12) Ολλανδία

13) Ελλάδα

14) Ισραήλ

15) Νορβηγία

16) Ηνωμένο Βασίλειο

17) Ισλανδία

18) Εσθονία

19) Λευκορωσία

20) Αζερμπαϊτζάν

21) Γαλλία

22) Ιταλία

23) Σερβία

24) Ελβετία

25) Αυστραλία

26) Ισπανία

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ