Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«Επενδυτές περιμένουν τις τηλεοπτικές άδειες»!



Χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να συμφωνηθεί η νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε διαφορετική περίπτωση προανήγγειλε αλλαγή του νόμου για τις ανεξάρτητες αρχές.

Η διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης έχει μπλοκάρει από την κατάσταση του ΕΣΡ και την απροθυμία της ΝΔ να συναινέσει στον διορισμό νέων μελών, για τον οποίο απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. 

Τις επαφές με τα πολιτικά κόμματα για το θέμα αυτό τις έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος από τον Πάνο Χαρίτο για το ΕΣΡ, δήλωσε πως αν η ΝΔ δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για ευρεία συναίνεση, αυτό «θα σημαίνει ότι κάποια άλλα συμφέροντα κρύβονται από πίσω».

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως είπε, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει και η κυβέρνηση θα πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλάζοντας τον νόμο. Και σημείωσε χαρακτηριστικά:  

«Ήδη υπάρχουν επενδυτές που περιμένουν και να το πω κι αλλιώς, η χώρα χάνει και μια δυνατότητα να βάλει χρήματα στο δημόσιο ταμείο»,  τονίζοντας ότι δεν μπορεί μια μειοψηφία να μπλοκάρει τη διαδικασία.