Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διάσημοι celebrities που έχουν διαγνωστεί με απειλητικές για τη ζωή ασθένειες



Οποιαδήποτε κίνηση κάνει κάποιος από τους αγαπημένους celebrities, είτε προσωπική είτε επαγγελματική, προβάλλεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που δεν βλέπουμε συχνά, ωστόσο, μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας είναι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που κάποιοι από αυτούς πρέπει να αντιμετωπίσουν. Όπως και οι εκπρόσωποι της διεθνούς showbiz που ακολουθούν παρακάτω.

Μάικλ Τζέιμι Φοξ

Το 1991, ο Michael J. Fox διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον. Το κράτησε μυστικό για επτά χρόνια, ενώ συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός. Στη συνέχεια, το 2000, ξεκίνησε το Ίδρυμα Michael J. Fox για την Έρευνα του Πάρκινσον, το οποίο είναι «ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός φορέας της ανάπτυξης φαρμάκων κατά του Πάρκινσον». Ο λόγος που κράτησε την ασθένειά του κρυφή στο κοινό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; «Για να είμαι ειλικρινής, ο φόβος μου ήταν ότι αν ήξεραν ότι έπασχα από κάποια ασθένεια, δεν θα μπορούσαν να γελάσουν μαζί μου», αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο BBC.

Σελένα Γκόμεζ

Ο λύκος είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στους ιστούς και τα όργανα του σώματος. Η φλεγμονή που δημιουργείται από τον λύκο μπορεί να βλάψει σημαντικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, της καρδιάς και των πνευμόνων ενός ατόμου, αναφέρει το healthdigest.com. Η τραγουδίστρια Σελένα Γκόμεζ διαγνώστηκε με την ασθένεια το 2015 και ήταν πολύ ανοιχτή για το πώς επηρέασε την υγεία της -τόσο σωματική όσο και ψυχική.

Δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή της, η Γκόμεζ αποκάλυψε στο Instagram ότι είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού που στην κυριολεξία της έσωσε την ζωή. «Έτσι ανακάλυψα ότι έπρεπε να κάνω μεταμόσχευση νεφρού λόγω του λύκου μου» ανέφερε στην ανάρτηση, ενώ συνέχισε ευχαριστώντας τη φίλη της και ηθοποιό, Francia Raisa, για το «απόλυτο δώρο και θυσία» που έκανε για την ίδια, δωρίζοντάς της τον ένα της νεφρό.

Μπέλα Χαντίντ

Η Μπέλα Χαντίντ ποτέ δεν έκρυψε το γεγονός ότι πάσχει από τη νόσο του Lyme. Η νόσος του Lyme προέρχεται από μολυσμένα τσιμπούρια που μεταδίδουν τη λοίμωξη στους ανθρώπους μετά από ένα δάγκωμα. Τα συμπτώματα συνήθως συνίστανται σε πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση και δερματικό εξάνθημα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί στην καρδιά, στις αρθρώσεις και στο νευρικό σύστημα.

Η νόσος του Lyme μπορεί να θεωρηθεί «αόρατη» ασθένεια, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξή του στο People το supermodel. «Η ζωή δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται μόνο εξωτερικά», εξήγησε. Ωστόσο, η Μπέλα δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς της που πάσχει από την ασθένεια, καθώς τόσο η μητέρα της Γιολάντα, όσο και ο αδερφός της έχουν επίσης διαγνωστεί με τη νόσο.

Lady Gaga

Tο 2017 η Lady Gaga ανέβαλε ένα μέρος της περιοδείας της αναφέροντας «τραύμα και χρόνιο πόνο» λόγω ινομυαλγίας. «Ο πόνος και η αναπηρία που παρατηρείται στην ινομυαλγία είναι συνήθως χειρότερος από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη κατάσταση χρόνιου πόνου», δήλωσε ο Daniel Clauw, καθηγητής αναισθησιολογίας, ιατρικής/ ρευματολογίας και ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σε συνέντευξή του στο WebMD. «Ο πόνος δεν επηρεάζει μόνο μια περιοχή του σώματος, αλλά συχνά συνοδεύεται από σοβαρή κόπωση, υπνηλία και άλλα θέματα». Πράγματι, η ινομυαλγία προκαλεί συνολικό μυοσκελετικό πόνο και πιστεύεται ότι επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός επεξεργάζονται σήματα πόνου.

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Gaga: Five Foot Two», η Gaga δήλωσε ότι: «Έχω ενοχληθεί τόσο πολύ με ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι η ινομυαλγία είναι πραγματική. Για μένα και νομίζω ότι για πολλούς άλλους, είναι πραγματικά ένας κυκλώνας άγχους, κατάθλιψης και διαταραχής πανικού, τα οποία στέλνουν το νευρικό σύστημα σε υπερβολική κίνηση, και στη συνέχεια υπάρχει και ο πόνος». Αν και η ινομυαλγία δεν θεωρείται γενικά απειλητική για τη ζωή ασθένεια, έχει συσχετιστεί με άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. «Οι γιατροί πρέπει να αναζητήσουν παράγοντες κινδύνου για αυτοκτονία, ηπατική νόσο και εγκεφαλοαγγειακή νόσο κάθε φορά που ένας ασθενής με ινομυαλγία παρουσιάζεται για αξιολόγηση», αποκάλυψε ο ρευματολόγος Mark J. Borigini σε ένα άρθρο για το Psychology Today.