Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διάσημα ζευγάρια τη δεκαετία του ’80 που πλέον δεν είναι μαζί



Ποιος θυμάται ότι ο Τομ Κρουζ, πολύ καιρό πριν παντρευτεί και χωρίσει την Κέιτι Χολμς, ή την Νικόλ Κίντμαν, ή έστω την Μίμι Ρότζερς, ήταν τρελός και παλαβός με την Σερ με την οποία τη δεκαετία του 80΄ έζησαν έναν παθιασμένο έρωτα. Τι και εάν εκείνη γεννήθηκε το 1946 και εκείνος το 1962.

Ή η βασίλισσα της Ποπ, η Μαντόνα. Τη δεκαετία του 80΄ παντρεύτηκε τον έρωτα της τότε, τον ηθοποιό Σον Πέν. Ή ότι η «αιώνια παρθένα» της «γαλάζιας λίμνης» Μπρουκ Σιλντς, έκοβε τις φλέβες της από έρωτα για τον Νίκολας Κέιτζ.

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Τη δεκαετία του 80΄ ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είχε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει μέχρι να γνωρίσει την απόλυτη επιτυχία. Όλοι μιλούσαν για έναν νέο πολύ καλό ηθοποιό, αλλά μέχρι εκεί. Πριν λοιπόν ο Ρόμπερτ γίνει ironman, γνώρισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Firstborn», την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Ούτε εκείνη είχε γίνει η διάσημη Κάρι Μπράντσο του «Sex and the City». Οι δυο τους έμειναν μαζί για 7 ολόκληρα χρόνια. Χώρισαν γιατί ο Ρόμπερτ ξεσάλωνε σε διάφορα πάρτι και είχε αρχίσει και τις ουσίες.

Μπρουκ Σιλντς και Νίκολας Κέιτζ

Εκείνη είχε γίνει ήδη γνωστή από τη Γαλάζια Λίμνη. Εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα. Γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι Χριστουγέννων τον Δεκέμβριο του 1987. Χώρισαν στα τέλη Ιανουαρίου του 1988. Σχεδόν μετά από έναν μήνα. Δεν την λές και επιτυχημένη σχέση.

Μαντόνα και Σον Πεν

Η είδηση το 1985 έσκασε σαν βόμβα. Η ποπ τραγουδίστρια Μαντόνα (ακόμη δεν είχε γίνει βασίλισσα της Ποπ) παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Σον Πεν. Το ζευγάρι γνωρίστηκε κατά τη διάρκεια του video clip της Μαντόνα, «Material Girl». Ο έρωτας τους ήταν σφοδρός μα σύντομος. Η Μαντόνα μάλιστα αφιέρωσε το άλμπουμ της «True Blue» στον Σον. Όμως οι καθημερινοί έντονοι τσακωμοί του ζευγαριού προμήνυαν ένα έντονο τέλος. Τα tabloid ονόμασαν το ζευγάρι οι «poison Penns» από την τοξικότητα που έβγαζε πλέον η σχέση τους. Ο Σον πάλευε με τους δαίμονες του και τις εξαρτήσεις του. Πέρασε 32 μέρες στη φυλακή όταν ξυλοκόπησε έναν μουσικό που δούλευε μαζί με τη σύζυγο του. Μετά από αυτό χώρισαν το 1989.

Σερ και Τομ Κρουζ

Η διαφορά ηλικίας δεν τους εμπόδισε να κάνουν σχέση. Μια έντονη φλογερή σχέση και να βουλώσουν τα αυτιά τους στις κακές γλώσσες. Μάλιστα γνωρίστηκαν στον γάμο της Μαντόνα και του Σον Πεν. Τότε ο Τομ ήταν 22 ετών και η Σερ 38. Η τραγουδίστρια μάλιστα σε συνέντευξη της, εξομολογήθηκε στην Όπρα Γουϊνφρι ότι «έμενε στο διαμέρισμα του Τομ» και ότι «ήταν ένα πολύ ντροπαλό αγόρι».

Κριστίνα Απλγκέιτ και Μπραντ Πιτ

Τη δεκαετία του 80, η Κριστίνα μεσορανούσε και ήταν μια διάσημη ηθοποιός. Ήταν η κόρη του Αλ Μπαντι, στη σειρά «παντρεμένοι με παιδιά». Ήταν ξανθιά και πανέμορφη. Από την άλλη ο Μπραντ Πιτ ζήτημα να είχε κάνει δυο ταινίες. Δεν ήταν τόσο γνωστός. Τώρα εάν ερωτηθεί κάποιος ποια είναι η Απλγκέιτ, μάλλον δεν θα ξέρει. Το ζευγάρι έζησε έναν σφοδρό έρωτα και μάλιστα ο Μπραντ, δεν είχε μάτια παρά μόνο για την Κριστίνα. Το 1989 στα βραβεία του MTV, το ζευγάρι πήγε μαζί, αλλά έφυγε χώρια. Για την ακρίβεια η Κριστίνα εγκατέλειψε τον Μπραντ για τα μάτια του Σεμπάστιαν Μπαχ του συγκροτήματος Skid Row. Πολλά παράξενα συνέβαιναν στα 80s

Κιμ Μπάσιντζερ και Πρινς

Η απόλυτη ανδρική φαντασίωση των 80s μαζί με την Σάρον Στόουν. Η Κιμ Μπασιντζερ ήταν ζευγάρι με τον τραγουδιστή Πρινς. Ο Πριν έκανε το soundtrack για την ταινία  Batman του 1989, στο οποίο η Μπασιντζερ πρωταγωνιστούσε. Η ίδια χρόνια μετά μίλησε για τη σχέση της αυτή και αποκάλυψε ότι ήταν μια από τις απολαυστικότερες της ζωής της.

Ντέμι Μουρ και Εμίλιο Εστέβεζ

Η Ντέμι, πολύ πριν παντρευτεί τον Μπρους Γουίλς, ήταν ζευγάρι με τον αδερφό του Τσάρλι Σιν και γιο του Μάρτιν Σιν, τον Εμίλιο Εστέβεζ. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας της εποχής, «Το μπαράκι του Σαν Έλμο» το 1984. Αρραβωνιάστηκαν και 2 χρόνια μετά, το 1986 χώρισαν. Η Ντέμι παντρεύτηκε τον Μπρους και ο Εμίλιο την χορεύτρια και τραγουδίστρια Πόλα Αμπντούλ

Κέλι Πρέστον και Τζορτζ Κλούνει

Τη δεκαετία του 80 ήταν και οι δυο τους δυο νέοι ηθοποιοί που έπαιζαν δεύτερους και τρίτους ρόλους σε διάφορες ταινίες ή σειρές. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν σφοδρά. Έμειναν μαζί και μάλιστα πήραν για κατοικίδιο ένα γουρούνι, τον Μαξ. Σύντομα όμως σύννεφα σκίασαν τη σχέση τους και χώρισαν. Η Κέλι παντρέυτηκε τον Τζον Τραβόλτα και έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο της το 2020 και ο Τζορτζ παντρεύτηκε την Αμάλ Αλαμουντί. Ο Κλούνει δεν παράτησε ποτέ του το γουρούνι τον Μαξ, το οποίο είχε σπίτι του και φρόντιζε μέχρι το θάνατο του το 2006.

Μπριγκίτε Νίλσεν και Σιλβέστερ Σταλόνε

Ο «Ρόκι» παντρεύτηκε τη Δανή ηθοποιό Μπριγκίτε, το 1985. Από την πρώτη τους συνάντηση την ερωτεύτηκε και έλιωνε. Ο γάμος του ζευγαριού ήταν το γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ. Έληξε άδοξα μετά από 19 μήνες. Ο καθένας πήρε το δρόμο του.

Μέλανι Γκρίφιθ και Ντον Τζόνσον

Η ιστορία του ζευγαριού που ήταν μαζί τη δεκαετία του 80, έχει τις ρίζες της από τη δεκαετία του 70. Τότε ο Ντον Τζόνσον γνώρισε την κόρη της συμπρωταγωνίστριας του σε μια ταινία, που ήταν μόλις 14 ετών. Ήταν η Μέλανι Γκρίφιθ. Συγκατοίκησαν όταν η κοπέλα έγινε 15 και μόλις η Μέλανι έκλεισε τα 18, αρραβωνιάστηκαν. Μετά από λίγο παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους δεν κράτησε ούτε 12 μήνες. Πρόλαβαν όμως να κάνουν μια κόρη, την ηθοποιό Ντακότα Τζόνσον η οποία πρωταγωνίστησε τις «50 αποχρώσεις του γκρι».