Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Αθώος ο τραγουδιστής Νεκτάριος Σφυράκης για το αδίκημα της ρευματοκλοπήςΟ διάσημος τραγουδιστής που σημείωσε δεκάδες επιτυχίες τη δεκαετία του ‘90, ύστερα από μία μακρά δικαστική περιπέτεια, κρίθηκε τελικά αθώος. Το ευχάριστο γεγονός άκουσε ο ίδιος από τα χείλη της προέδρου, αφού ήταν παρών στη δίκη. Για λίγα λεπτά, όσο διήρκησε η ακροαματική διαδικασία, ο τραγουδιστής κάθισε το εδώλιο για την οφειλή που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, ύψους 2.500 ευρώ. Ο ίδιος επεσήμανε πως έχει εξοφλήσει προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο η εισαγγελέας της έδρας όσο και το δικαστήριο κατέληξαν στο ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος, σύμφωνα με το 384 ΠΚ. Στην παράγραφο 3 της επίμαχης διάταξης αναφέρεται πως ο υπαίτιος κλοπής «απαλλάσσεται από κάθε ποινή αν, μέχρι το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αποδώσει το πράγμα και δηλώσει ο παθών ή οι κληρονόμοι του ότι δεν έχουν άλλη αξίωση από την πράξη ή ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα, καταβάλλοντας αποδεδειγμένα ή κατά δήλωση του παθόντος ή των κληρονόμων του το κεφάλαιο και τους τόκους υπερημερίας».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αναβαλλόταν κάθε φορά που έφτασε να δικαστεί, καθώς ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης είχε προχωρήσει σε ρύθμιση και σταδιακά εξοφλούσε το ποσό. Από το 2017, όταν η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο για πρώτη φορά, είχε γίνει γνωστό πως η ρύθμιση του χρέους αφορούσε 14 ισόποσες δόσεις, τις οποίες ο κατηγορούμενος όφειλε να καταβάλει έως τις 19 Νοεμβρίου του 2018, όπως και έκανε.