Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

μακεδονες



100 λόγοι που αποδεικνύουν ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες

Στα Αρχαία Ελληνικά, Αλέξανδρος = αυτός που νικά / καταπολεμά τους (άλλους) άνδρες.



Πήραν θάρρος τα ΣΚΟΠΙΑ: Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

Ο Ζόραν Ζάεφ, στις δυο μέρες παραμονής του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου η ΠΓΔΜ πήρε την πολυπόθητη -για την ίδια- πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία, δεν σταμάτησε να μιλά για τη «Μακεδονία», για τον «μακεδονικό λαό». Ξέχασε τη FYROM, ξέχασε και τη «Βόρεια Μακεδονία».



Τσίπρας σε Ζάεφ: Μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Ζόραν Ζάεφ σχετικά με τα όσα είπε εκ νέου σήμερα, μπροστα στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αλλά και στην DW, σχετικά με την «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα εντός και εκτός συνόρων.



Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: Αποδεχθείτε ότι είμαστε Μακεδόνες που μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

Την ώρα που Ελλάδα και Σκόπια βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη λύση του ζητήματος της ονομασίας και όχι μόνο, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ έσπευσε να βάλει νέα εμπόδια.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε «κόκκινες γραμμές» που έχει χώρα του πάνω στο θέμα της ονομασίας εμμένοντας στην «μακεδονική» καταγωγή τους.



Διαδήλωση στα Σκόπια: «Είμαστε Μακεδόνες» φώναξαν κάτω από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Μερικές χιλιάδες κάτοικοι της ΠΓΔΜ έκαναν διαδήλωση στα Σκόπια το μεσημέρι της Κυριακής κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας.

Τα κύρια αιτήματά τους ήταν να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και να προσφύγει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στα Ηνωμένα Έθνη για αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα.



Οικουμενικός Πατριάρχης: «Οι Μακεδόνες γνωρίζετε τι προσέφερε η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως για να παραμείνει ο τόπος σας ελληνικός»

Στην προσφορά της μαρτυρικής Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως κατά το Μακεδονικό αγώνα αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος σε προσκυνητές από την Πέλλα και άλλες περιοχές της Μακεδονίας, σε ομιλία του, σήμερα, Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, μετά τον εσπερινό, όπου χοροστάτησε, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.