Σάββατο 17 Μαΐου 2025 -

Τούρτα με σοκολάτα και ganache λευκής σοκολάτας



Τούρτα με σοκολάτα και ganache λευκής σοκολάτας. Απολαύστε την…

Υλικά:

Για κέικ:

  • 220γρ. άσπρο αλεύρι
  • 230γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 80γρ. κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250ml γάλα
  • 125ml φυτικό λάδι
  • 2 αυγά
  • 250ml καφέ

Για Ganache σοκολάτας:

  • 400γρ. λευκή σοκολάτα
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε πρώτα την ganache. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι σχεδόν να βράσει και την ρίχνουμε πάνω στην λευκή σοκολάτα που έχουμε σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς. Την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε τρία 20 εκατοστών στρογγυλά ταψιά.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το φυτικό λάδι και τα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα ξηρά συστατικά και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
  5. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  6. Χωρίζουμε το μείγμα μεταξύ των τριών ταψιών και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τα τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Όταν κρυώσουν εντελώς, χτυπάμε την ganache με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Απλώνουμε το μείγμα ανάμεσα στα 3 κέικ, στη κορυφή και τις πλευρές. Διακοσμούμε με φρέσκα μούρα.
Πηγή κειμένου: 

mary mary