22
Οκτωβρίου
2015
- 20:30
Τελευταία τροποποίηση στις 22 Οκτωβρίου, 2015 - 20:31

Τούρτα με σοκολάτα και ganache λευκής σοκολάτας. Απολαύστε την…
Υλικά:
Για κέικ:
- 220γρ. άσπρο αλεύρι
- 230γρ. μαύρη ζάχαρη
- 80γρ. κακάο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 250ml γάλα
- 125ml φυτικό λάδι
- 2 αυγά
- 250ml καφέ
Για Ganache σοκολάτας:
- 400γρ. λευκή σοκολάτα
- 300γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε πρώτα την ganache. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι σχεδόν να βράσει και την ρίχνουμε πάνω στην λευκή σοκολάτα που έχουμε σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε τρία 20 εκατοστών στρογγυλά ταψιά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το φυτικό λάδι και τα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα ξηρά συστατικά και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
- Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Χωρίζουμε το μείγμα μεταξύ των τριών ταψιών και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τα τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Όταν κρυώσουν εντελώς, χτυπάμε την ganache με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Απλώνουμε το μείγμα ανάμεσα στα 3 κέικ, στη κορυφή και τις πλευρές. Διακοσμούμε με φρέσκα μούρα.
Πηγή κειμένου:
mary mary