Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τορτελίνια αλα κρεμ



Υλικά

1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
4 φέτες γαλοπούλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100ml κρέμα γάλακτος
1 τριμμένη ντομάτα φρέσκια ή 300γρ συσκευασμένη ψιλοκομμένη ντομάτα
4 σταγόνες ταμπάσκο
λίγη φέτα κομμένη σε κυβάκια
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
ρίγανη
αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λαδάκι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ταμπάσκο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά να βράζει. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίγανη στα τελευταία λεπτά βρασίματος. Ταυτόχρονα έχουμε βράσει τα τορτελίνια για 11 λεπτά, τα έχουμε σουρώσει και τα προσθέτουμε στην σάλτσα ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα επιθυμούμε.