Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σπιτικό χούμους



Συστατικά
250 γρ. ρεβίθια χωρίς φλοιό, άβραστα
1,5 λίτρο νερό
1 κ.γ. αλάτι
χυμό λεμονιού από 1-2 λεμόνια (ανάλογα την αρεσκεία μας)
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. ταχίνι
1 κ.γ. κοφτό κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα
150 ml ελαιόλαδο
μπούκοβο για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία έχουμε βάλει 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα.
Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας το νερό) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε με τα μαχαίρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.
Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τριμμένο κύμινο και μπούκοβο.
Σερβίρουμε το hummus μας με σπιτικές πίτες.

Tip
Προσέχουμε η πάπρικα που θα αγοράσουμε να είναι καλής ποιότητας γιατί αλλιώς θα αλλάξει όλη τη γεύση στο hummus μας.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr