Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σουπιές στιφάδο



Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
6 σουπιές μεσαίες
3 πιπεριές, 1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 πορτοκαλι
5 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους πιπέρι
4 κόκκους μπαχαρι προαιρετικά
Λαδι, αλάτι, πιπέρι
1 κύβο κνορ λαχανικών
1 σφηνάκι τσίπουρο η λευκό κρασί ή ρετσίνα
1,5 κουταλια της σούπας κονκασε
1 κουτ της σούπας πελτε
Λίγο ζάχαρη κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβακια. Από τα 5 κρεμμύδια το 1 ψιλοκοβουμε. Τα άλλα 4 τα κόβουμε στη μέση κ μετά κατά μήκος. Τα σωταρουμε μαζί με σκόρδο προαιρετικά. Όταν αρχίζουν κ γυαλίζουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε τις σουπιές. Σωταρουμε ώσπου να βγάλουν τα πρώτα υγρά.

Ρίχνουμε τσίπουρο κ αφήνουμε να βράσει.

Πριν σωθούν τα υγρά ρίχνουμε το ζωμό, τους κόκκους πιπεριού κ την Δάφνη

Της αφήνουμε να βράσουν. Όταν αρχίζουν κ μαλακωνουν, ρίχνουμε το κονκασε κ το πελτε. Το αλάτι κ το πιπέρι. Κ βράζουμε ένα τέταρτο ακόμα.

Αν έχουν σωθεί τα υγρά. Μόνο τότε συμπληρωνουμε μισό ποτήρι νερό.