Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σαλάτα με ρεβύθια και γαρίδες



Υλικά
600 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες
2 φλ. ρεβύθια
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Ντοματίνια
1 κρεμμύδι
Το χυμό μισού λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα ρεβύθια με νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπολ. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το κέλυφος. Κόβουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ύστερα προσθέτουμε τις γαρίδες και τα ρεβύθια, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.