Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη



Υλικά Συνταγής
800 γραμ. γάλα καρύδας
1 μπαστούνι βανίλιας σχισμένο
2 κ.σ κρυστάλλικη στέβια
1/4 φλ. νερό
1 φλ. κινόα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
ψίχα φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
Αυτό το αλλιώτικο ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, γίνεται χωρίς ζάχαρη, αλλά με στέβια, χωρίς ρύζι αλλά με κινόα. Είναι light, νηστίσιμο και πολύ υγιεινό, γεμάτο υπερτροφές!

Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, τη στέβια, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.

Προσθέσουμε την πλυμένη κινόα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 30′ σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά. Αν στεγνώσει το μίγμα στο βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό. Η κινόα είναι ωραία όταν έχει υγρασία γύρω της και γίνεται αφράτη. Όταν στεγνώνει, σφίγγει το μίγμα. Φανταστείτε ότι φτιάχνουμε ένα κρεμώδες ρυζόγαλο κι αντί για ρύζι βάζουμε κινόα.

Ισομοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.

Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα σε διάφορα χρώματα και φιστίκι Αιγίνης.