Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025 -1:08:54

Ρύζι μπασμάτι με σπανάκι και κανέλα



Υλικά συνταγής

  • 500γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 500ml νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. γεμάτη μπούκοβο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι 
 

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μόλις γυαλίσει το ρύζι προσθέτουμε το ζωμό, το νερό ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την κανέλα.
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.