Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρεβύθια με μανιτάρια



Υλικά:
1 κεσεδάκι άσπρα μανιτάρια
350 γρ. ρεβύθια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
1 κ.σ. άνηθο
Πιπέρι
Αλάτι

Διαδικασία:
Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια από τυχόν χώματα και τα κόβετε με τα χέρια στα 4 ή και στα 2, ανάλογα πόσο μεγάλα κομμάτια τα θέλετε. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτετε τα μανιτάρια να γίνουν για 10 λεπτά με το αλάτι. Ανεβάζετε τη φωτιά στο δυνατό και προσθέτετε τη ρίγανη και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια σας. Τέλος προσθέτετεε τα ρεβύθια και σε δυνατή πάλι φωτιά τα τσιγαρίζετε όλα μαζί για 5 λεπτά. Τα ρεβύθια ρουφάνε ότι υγρά υπάρχουν στο τηγάνι, ροδίζουν και ξηροψήνονται ενώ παίρνουν έξτρα νοστιμιά από τη γεύση που έχει ήδη δημιουργηθεί από τα μανιτάρια που μαγειρεύτηκαν με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.