Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ψητό μαροκινό κοτόπουλο



Ψητό μαροκινό κοτόπουλο. Ας πάμε ένα ταξιδάκι στο Μαρόκο…

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 4 χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλου

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το κόλιαντρο, το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι, κουρκουμάς και πιπέρι καγιέν στο μπλέντερ.
  2. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  3. Τρίβουμε το μείγμα και στις δύο πλευρές του στήθους κοτόπουλου και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  5. Ψήνουμε το κοτόπουλο 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί.
Πηγή κειμένου: 

Mary mary