Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 -

Ψαρονέφρι με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας



Ψαρονέφρι με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας. Συνοδεύεται τέλεια με αρωματικό ρύζι και ψητά λαχανικά.

Υλικά:

  • 500γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
  • 2,5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ αποφλοιωμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, τα κρεμμυδάκια, το κόλιαντρο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε στην άκρη 1/4 φλιτζανιού από την μαρινάρα.
  2. Τοποθετούμε το χοιρινό φιλέτο σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Μαρινάρουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα, ενώ έχουμε προετοιμάσει τη σχάρα μας.
  3. Προετοιμάζουμε την ψησταριά μας. Όταν η σχάρα μας είναι έτοιμη, αφαιρούμε το φιλέτο από τη μαρινάρα και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  4. Τοποθετούμε το φιλέτο στη σχάρα σε υψηλή φωτιά. Ψήνουμε το φιλέτο γυρνώντας το από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει από παντού. Αλείφουμε το χοιρινό με μαρινάρα που έχουμε φυλάξει, ενώ ψήνεται πάνω στη σχάρα.
  5. Όταν έχει ροδίσει από όλες τις πλευρές, το μετακινούμε σε ένα σχετικά δροσερό σημείο στην σχάρα. Το σκεπάζουμε και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί. Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά.Το κόβουμε σε φέτες και το περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάρα.
Πηγή κειμένου: 

MARY MARY