Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το πιάτο της Κυριακής: Χοιρινό με πατάτες στη λαδόκολλα!



Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε για το κυριακάτικο τραπέζι της Αποκριάς, μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στο Χοιρινό με πατάτες στη λαδόκολλα! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Χοιρινό στη λαδόκολλα

Υλικά:

1,5 κιλό σπάλα χοιρινή
2 κρεμμύδια σε φετάκια
2 πιπεριές πράσινες σε φετάκια
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
400 γρ γραβιέρα
2 ντομάτες σε φέτες
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στο πολυμιξεράκι. Βάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ μαζί με το κρέας σε χοντρά κυβάκια και ο αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί όλο το βράδυ η τουλάχιστον 1-2 ώρες. Απλώνουμε στον πάγκο αλουμινόχαρτο, από πάνω λαδόκολλα και τοποθετούμε στο κέντρο το κρέας.

  Προσθέτουμε τις πιπεριές σε φετάκια, τη γραβιέρα και τη ρίγανη. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας και κλείνουμε το πακέτο.

Ακουμπάμε το πακέτο σε ένα ταψί με 4 ποτήρια νερό και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2,5 ώρες.

Πατάτες στη λαδόκολλα

Υλικά:

6 πατάτες κυδωνάτες
χυμός από 2 λεμόνια
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τος πατάτες μέσα στη λαδόκολλα. Περιχύνουμε με τον χυμό και βάζουμε από πάνω το βούτυρο σε κομματάκια.

Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και την ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 1 1/2 ώρα.