Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Πέννες με σπανάκι, ντομάτα και κρέμα τυριού



Πέννες με σπανάκι, ντομάτα και κρέμα τυριού. Μην χάνετε καθόλου χρόνο, φτιάξτε τις αύριο κιόλας…

Υλικά: 

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

60γρ. τυρί κρέμα

¼ φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

200γρ. πέννες

300γρ. φρέσκο σπανάκι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

425γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

1 πρέζα κόκκινο πιπέρι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση:

 

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα βράζουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν (10-7 λεπτά). Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.

Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Προσθέτουμε τον πελτέ μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Το ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί μέσα στην σάλτσα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Πηγή κειμένου: 

Mary mary