Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

" Πειραγμένη" κοτόσουπα..



Μια διαφορετική εκδοχή της κλασσικής κοτόσουπας, άκρως χορταστική και θρεπτική για τις κρύες ημέρες και νύχτες!

Υλικά

(ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

 4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος), χωρίς κόκαλα και πέτσα
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρες ροδέλες
 1 φύλλο δάφνη
 2 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο ή ½ κ.γλ ξερό
 5 1/2 φλιτζάνια ζωμός κότας
 300 ml κρέμα γάλακτος light
 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ή πεκορίνο, φρεσκοτριμμένο
 80 γρ. ροκφόρ, λιωμένο με πιρούνι (προαιρετικά)
 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 μαϊντανός ψιλοκομμένος, φύλλα από baby σπανάκι και ξύσμα λεμόνι, για το πασπάλισμα
 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1.Σε κατσαρόλα βάζουμε 4 φλιτζάνια ζωμό κότας με τα φιλέτα κοτόπουλου, το κρεμμύδι και τη δάφνη και το φασκόμηλο και τα βράζετε για 40’. Αφήνουμε τα φιλέτα να κρυώσουν μέσα στο ζωμό. Βγάζουμε και πετάμε την δάφνη. Κατόπιν τα βγάζουμε από το ζωμό και κόβουμε τα 3 από αυτά σε κύβους. Πολτοποιούμε τους κύβους στο μίξερ μαζί με τη μισή κρέμα γάλακτος και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

2. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα ή το πεκορίνο και το ροκφόρ και τα βράζουμε για άλλα 6’ σε πολύ σιγανή φωτιά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα να μείνει πάνω στο ζεστό μάτι για 10’. Κατεβάζουμε από το μάτι κ προσθέτουμε τα φύλλα σπανακιού.

3.Κόβουμε το τέταρτο φιλέτο σε λωρίδες και μοιράζουμε τη ζεστή σούπα σε 4 μπολ. Γαρνίρουμε με τις λωρίδες κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (2 φλιτζάνια): 385 θερμίδες, 10 γραμμ. λιπαρά (23% των θερμίδων),3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 23 γραμμ. υδατάνθρακες, 41 γραμμ. πρωτεΐνες, 7 γραμμ. φυτικές ίνες, 135 mg ασβέστιο, 4 mg σίδηρος, 395 mg νάτριο