Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νόστιμη συνταγή για κριθαράκι



Yλικά:
250 γρ. κριθαράκι ψιλό
2 πιπεριές χοντροκομμένες
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία: Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά περίπου και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Τα γυρνάτε με κουτάλα για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν και προσθέτετε το κριθαράκι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό. Αφήνετε το φαγητό στη φωτιά για 20 έως 25 λεπτά περίπου. Αλατίζετε, προσθέτετε μπόλικο πιπέρι, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.