Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Nόστιμη συνταγή για κολοκυθάκια



Υλικά

4 κολοκυθάκια
500 γρ πατάτες
250 ml γάλα
25 γρ βούτυρο
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα απ 'όλα, πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε τον πουρέ πατάτας σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, ενσωματώνοντας σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, μοσχοκάρυδο και παρμεζάνα.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε ολόκληρα για λίγα λεπτά (θα πρέπει να μαλακώσουν λίγο, έτσι είναι πιο εύκολο να τα σκάψουμε), στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τον πολτό με ένα κουταλάκι του γλυκού.

ΠΗΓΗ: jenny.gr