Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Νηστίσιμο γλύκισμα - Κολοκυθόπιτα με Σταφίδες



Συστατικά

  • 1.200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 60 γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • 100-150 γρ. σπορέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

  

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
  • Η κολοκύθα λόγω της ζάχαρης βγάζει νερά. Σουρώνουμε την περιττή υγρασία και την πετάμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αλείφουμε ένα ταψί 25x35 εκ. με σπορέλαιο και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα πάλι καλά ένα ένα.
  • Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και την ψήνουμε για μία ώρα.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και τη σερβίρουμε.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com