Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μιλφέιγ με φύλλο ολικής άλεσης



Συστατικά

Για τα φύλλα

  • 3 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης 
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή

Για την κρέμα

  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 300 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκα μούρα (raspberries, blueberries, φράουλες)
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα φύλλα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας, ραντίζουμε με το ¼ από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το ¼ από τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, ραντίζουμε με ¼ από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο φύλλο.
  • Κόβουμε τα φύλλα σε 24 κομμάτια.
  • Αναποδογυρίζουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και ακουμπάμε από πάνω ένα ταψί για βάρος.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για την κρέμα

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ανθότυρο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά το τυρί. Ανά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη 11 χιλιοστά.
  • Απλώνουμε στο πιάτο σερβιρίσματος ένα φύλλο και απλώνουμε μία στρώση από την κρέμα. Καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και απλώνουμε άλλη μία στρώση από την κρέμα. Καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και μια στρώση από την κρέμα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com